Gezond en fit zijn, opletten met wat u eet en genoeg bewegen; het is de laatste jaren meer en meer belangrijk geworden. Het zou wel eens een instinctmatige reactie kunnen zijn op een wereld van fast- en junkfood die een paar decennia geleden gecreëerd werd. Maria Treben, een Oostenrijkse herboriste, bracht haar boek ‘Gezondheid uit de apotheek van God’ uit. Toen ze het op de markt bracht, in 1980, had ze wellicht nooit gedacht dat het in 24 talen zou worden uitgebracht en er me dan 8 miljoen exemplaren van over de toonbank zouden gaan. Maar naast de ontelbare kruiden en planten die onze natuur schenkt, zijn er ook nog andere zaken die een grote rol spelen in onze gezondheid. Mineralen, vitamines en geneeskrachtige paddenstoelen hebben intussen ook hun nut bewezen. De boeken die mij een gezonder mens maken zijn talrijk en in deze blog verzamelen wij een aantal prachtexemplaren die u zeker zullen boeie

Het vitaminen en mineralen boek
Orthomoleculair geneeskundige Rineke Dijkinga schreef een zeer interessant boek over de rol van bepaalde kruiden, sporenelementen, mineralen en vitaminen. De bedoeling van dit boek is dat u, als lezer, beter zou begrijpen wat hun rol is bij gezonder eten. Ze beschrijft niet alleen de werking ervan maar ook welke voeding u kunt eten bij bepaalde klachten, de betekenis van het etiket op uw voedingswaren, welke vitamines en mineralen ze bezitten en zo meer. Indien u interesse heeft in dit 242 pagina’s tellende boek kunt u het vinden bij Mix Media B.V onder het EAN nummer 9789075690620.

Handboek vitamines en mineralen
Een ander en niet minder interessant boek is dat van Amanda Ursell. Op 128 pagina’s geeft de schrijfster de lezer de sleutel tot 50 meest belangrijke mineralen en vitaminen. Ze legt uit wat antioxydanten, Bioflavondiden en verschillende semi-essentiële voedingsstoffen. Indien u op zoek bent naar een naslagwerk die u een leidraad geeft bij de keuzes welke voedingssupplementen u het best zou gebruiken, welke de natuurlijke bronnen van mineralen en vitamines zijn, dan is dit boek een echte aanrader. Het bevat ook een handige voedingswijzer, over verschillende levensstadia, voor het ganse gezin. Uitgegeven bij Tirion als paperback met het EAN nummer 9789043902168

Geneeskrachtige paddenstoelen
Dat een paddenstoel veel meer is dan een schattig kabouterhuisje, bewijst Dr. Theo Michiels in zijn boek ‘Geneeskrachtige paddenstoelen’. Het is een uniek boek waarin u als lezer wordt meegenomen in de medicinale kant van de prachtige sporenplanten die onze natuur rijk is. Michiels beschrijft o.a. de werking en toepassingen bij allerhande kwalen en vertelt over een volkswetenschap die reeds eeuwen oud is. Zijn praktijkervaring als natuurgeneeskundige is goud waard en werd op 124 pagina’s uitgegeven door Frontier Publishing als paperback met 9789078070665 als EAN nummer.

Alles over vitamines, mineralen en supplementen
Heeft u vroeger ook altijd gehoord dat u vooral in de maanden met een ‘R’ meer vitamines moet slikken? Of, dat u mooier wordt en intelligenter als u specifieke vitamines slikt? Dit boek maakt komaf met fabeltjes en verkooppraatjes van fabrikanten die u misleiden. Dat vitaminen en mineralen goed zijn voor uw gezondheid en een sterke weerstand is een feit. Maar nog heel wat mensen weten niet precies wat en hoe met deze gezondheidsbevorderende stofjes. De Stichting Voedingscentrum Nederland Uitgeverij bracht dit meesterwerkje op de markt met 9789074420105 als EAN nummer en maakte er een boeiend hardback boek van.

Je gezondheid in eigen handen
Miek Maes, de schrijfster van dit boek is o.a. voedingsdeskundige met een hele palmares aan diploma’s en getuigschriften. In haar boek, ‘Je gezondheid in eigen handen’ laat ze de lezer zien hoe hij met voeding gezond kan worden en blijven. Haar leuze ‘Gezondheid begint op je bord’ is zowat alles waar het om draait in dit naslagwerk. Ook bevat dit boek een waaier aan gezonde en lekkere recepten, verschillende tips en duidelijke inzichten. Uitgeverij Van Halewyck bracht deze 240 pagina’s tellende paperback op de markt onder EAN nummer 9789463830331.