‘Lezen is voor de geest, wat work-outs zijn voor het lichaam’, zegt het spreekwoord. Lezen over gezondheid betekent beiden want, de kennis die u opdoet dient om uw lichaam gezond te maken of te houden. Deze 15 boeken over gezondheid die absoluut de moeite waard zijn, zouden stuk voor stuk op uw bucket-list moeten staan.

1. Intuïtief Eten
Dit boek gaat over de revolutionaire anti dieet methode. De auteurs zijn twee diëtisten uit de US die veel ervaring hebben op vlak van voeding en verstoorde eetpatronen. Ze stimuleren u om positiever te zijn over huw lichaam en opnieuw in contact te komen met uw hongersignaal, voldoening en verzadiging.

2 Geneeskrachtige planten- & kruidengids
Fytotherapie biedt ons natuurlijke remedies die goed wordt opgenomen in ons organisme. Momenteel kent Europa een enorme wederopbloei van deze therapie. Leven op een gezonde en natuurlijke manier wordt meer en meer belangrijk. De Geneeskrachtige planten- en kruidengids kan u hierbij helpen.

3. Vitaminen En Mineralen
Dit naslagwerk bevat de meest complete omschrijving van de betekenis en de werking van vitaminen en mineralen in uw lichaam. Volledig nieuw en heel apart is de beschrijving van de werking van vitamines en mineralen bij psychosomatische klachten van de mens.

4. Zo gezond is kool. Van boerenkool tot Chinese kool: creatieve recepten boordevol vitaminen en mineralen
Kool als nieuwe gezonde allrounder onder alle groenten, die in elk seizoen op talrijke verschillende manieren te bereiden is. Een boek vol recepten voor smoothies, lekkere salades en soepen, maar ook als basis bij bijvoorbeeld pastagerechten.

5. Supplementen onder de loep
Een mens staat er niet altijd bij stil dat de informatie op etiketten van voedingssupplementen misleidend is. Ook al koopt u ze bij de drogist of een reformwinkel. De meeste van deze supplementen zijn afkomstig uit farmaceutische laboratoria en worden kunstmatig vervaardigd.

6. Medicinale paddenstoelen
Medicinale paddenstoelen zijn, volgens de auteur, doeltreffende ziektebestrijders. Niet enkel de varianten uit het Oosten maar ook, bijvoorbeeld, het elfenbankje dat in onze bossen groeit kan worden gebruikt voor de behandeling van allerlei aandoeningen.

7. De synergie tussen mineralen en belangrijke lichaamsprocessen
Een mineraaltekort dat niet verdwijnt ondanks dat u voedingssupplementen gebruikt? In dit boek van Elisabeth Louise Hutjes vindt u nieuwe inzichten over de oorzaak en de oplossing voor uw probleem.

8. Jong en gezond oud worden
Leuk om te hebben en vooral om te , een boek over anti-aging met hormonen, vitamines, mineralen en het gebruik van oligo-elementen om op een gezonde manier ouder te worden.

9. Superfoods
Een prachtig boek van rawfood deskundige David Wolfe die een volledig overzicht geeft van lekkere plantaardige voedingsmiddelen als de inmiddels bekende goji-bessen, hennepzaad,cacaobonen, Maca, spirulina en talrijke andere producten. Krachtige bronnen van goede eiwitten, antioxidanten, vitamines en mineralen, enzymen, mineralen enz.

10. De grote paddenstoelengids voor onderweg
Om te weten welke paddenstoelen geneeskrachtig zijn en eetbaar, is het nodig om ze te kunnen herkennen tussen alle giftige exemplaren. Dit naslagwerk is het meest complete in zijn soort en behandelt meer dan 1000 soorten.

11. Immuun
Dokter Servaas Bingé neemt u mee op reis door het boeiende immuunsysteem en vertelt in dit boek hoe mensen ziek worden. Hij verhaalt over de laatste wetenschappelijke begrippen over immuniteit en geeft helder advies waarmee u uw levensstijl kunt perfectioneren.

12. Jij Bent De Placebo
Volgens Dr. Joe Dispenza is het mogelijk om te genezen door je gedachten te veranderen. Dit gebeurt vaker dan je zou verwachten. In ‘Jij bent de placebo’ bespreekt hij verschillende gedocumenteerde verhalen van mensen die op die manier genazen.

13. Cleanse to Heal
In een wereld waar we elke dag bedreigd worden met gifstoffen en ziekteverwekkers waardoor chronische ziekten ontstaan is het nodig om regelmatig te ontgiften.

14. Eet meer energie
‘Eet meer energie’ van Marjolein Dubbers gaat over hoe u uw lichaam kunt aanzetten om uw eigen vetten te gebruiken als energiebron.

15. De gezondheidsrevolutie
Een bestseller met een handig vijfstappenplan over ontstekingsremmende voeding dat uw hele leven zal veranderen