Home > Wraak | Dannis Kramers (BOEKENTIP)
Wraak | Dannis Kramers (BOEKENTIP)
6 oktober

Wraak
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Thriller

Wraak | Dannis Kramers (wekelijkse boekentips)Dannis Kramers’ debuut King Coke kan met recht een succes genoemd worden – het behaalde de shortlist van álle Nederlandse thrillerprijzen! Niet voor niets heeft de uitgeverij de nominaties vol trots op de cover gezet. Peter Romer, jurylid van de Schaduwprijs, noemde het boek “een aanwinst voor het genre”. Met zijn tweede boek Wraak belooft Dannis Kramers dezelfde ingrediënten – de Nederlandse en internationale onderwereld, drugskartels, cynisch realisme, een razend tempo en een keihard plot.

Ook Wraak gaat over de Nederlandse Mick (die we leerden kennen in King Coke). De boeken zijn vrij goed los van elkaar te lezen, maar voor de achtergrondinformatie over hoe Mick nu in de Colombiaanse gevangenis terecht komt waar hij zich bevindt, kun je King Coke erbij pakken. Het verhaal springt door de tijd met elk hoofdstuk, waarin wordt aangegeven hoeveel verder (of terug) je bent. Soms drieënhalf jaar, soms maar acht minuten. Het houdt de vaart en de spanning er goed in.

Covertekst

De Nederlandse Mick zit na een mislukte drugsdeal een lange gevangenisstraf uit in de beruchte Colombiaanse gevangenis La Modelo. Mick zint op wraak op topcrimineel Chucho van het Popayán-kartel, die zijn vrouw vermoordde en zijn dochter ontvoerde. Achter de tralies sluit Mick vriendschap met Tiberio, een Chicanogangster uit LA, en de Bosnische elitesoldaat Prilaz, die eveneens door toedoen van Chucho in La Modelo zijn beland. De drie mannen hebben in hun cel alle tijd om de ultieme wraakactie op Chucho te organiseren. Maar dan moeten ze eerst ontsnappen uit de hel op aarde.

.

.

Meer info over Wraak

TitelWraak
Auteur: Dannis Kramers
Genre: thriller
Uitgever: Xander uitgevers
Verschenen: oktober 2018
Prijs: €19,99

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Wraak

 

Tags:
, , , , , , , , , , , ,