Home > Wittgenstein op de luchthaven | Husch Josten (BOEKENTIP)
Wittgenstein op de luchthaven | Husch Josten (BOEKENTIP)
14 april

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

Wittgenstein op de luchthaven | Husch Josten (wekelijkse boekentips)Uitgeverij Cossee staat altijd garant voor mooie literatuur. Zij doen niet aan grote hypes (of een van hun boeken moet welverdiend bij DWDD omhoog gehouden worden, dan gaat het direct hard), maar boeken die voor zichzelf spreken. Liefhebbers van mooie literatuur en intieme verhalen moeten de uitgaven van Cosse dan ook standaard op hun wensenlijst zetten. Ook hun nieuwste aanwinst, Wittgenstein op de luchthaven, belooft een prachtig boek te worden. Husch Josten studeerde geschiedenis en rechten, en is journaliste. Ze publiceerde eerder al een verhalenbundel en drie romans (in het Duits volop te verkrijgen).

Direct na de aanslagen van Parijs wil journaliste Caren van Londen daarheen voor een reportage, maar de vlucht wordt wegens acute terreurdreiging geannuleerd. Informatie blijft uit en het wachten begint. Caren heeft het gevoel vast te zitten. Niets lijkt op de juiste plek terecht te komen: niet met haar vriend Ben, niet met fotograaf Julien, met wie ze in Parijs graag weer op stap wil gaan.

Ze vindt afleiding dankzij een oudere man, die te midden van het lawaai in terminal 2 een boek van Wittgenstein zit te lezen. Caren raakt met hem in gesprek. Hij blijkt een scepticus die de journalistiek niet bijzonder hoog heeft zitten. Ze raken in gesprek over Wittgenstein en de rol van journalistiek. Juist op dat moment is een geweldige explosie te horen, en belandt Caren midden in een verhaal waarin lot en toeval ineens een heel andere betekenis krijgen.

.

Meer over Wittgenstein op de luchthaven

TitelWittgenstein op de luchthaven
Auteur: Husch Josten
Genre: literatuur
Uitgever: Cossee
Verschenen: april 2018
Prijs: €19,99

.

Logo papieren boek.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,