Home > Winterhuis hotel | Ben Guterson (BOEKENTIP)
Winterhuis hotel | Ben Guterson (BOEKENTIP)
3 november

Winterhuis hotel
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboeken

Winterhuis hotel | Ben Guterson (wekelijkse boekentips)Het is heerlijk: het kan niet op met de geheimzinnige, magische mysteriën in de 10-12 leeftijd. Dit boek is bovendien vertaald door Imme Dros, wat betekent dat het meteen al een streepje voor heeft. En ook Tonke Dragt is erbij gesleept met een lovende recensie: “Voor het eerst in lange tijd dat ik weer zo’n leuk boek heb gelezen. Echt anders – heel bijzonder en origineel”. Kijk, daar doen we het voor!

De binnenkant van Winterhuis hotel nodigt ook zeker uit tot lezen. De hoofdstuktitels hebben elk een woord waaronder een woordspel wordt gedaan: telkens wordt een letter veranderd tot er iets anders staat dat óók met het hoofdstuk te maken heeft. Zoals bij hoofdstuk 1: “Buiten op de deur zit een brief”, waarbij “deur” verandert in “duur, tuur, tour, toer”. Want de ouders van de hoofdpersoon maken een tour, zodat Elizabeth naar het Winterhuis hotel wordt gestuurd. Ook is het boek rijkelijk geïllustreerd met de prachtige (en een beetje creepy) tekeningen van Chloe Bristol.

Covertekst

“Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar het Winterhuis hotel.” Bij de voordeur vindt Elizabeth dit briefje, met een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Noodgedwongen vertrekt ze in haar eentje. Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien. Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op het Winterhuis hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek op kan heffen.

.

.

Meer info over Winterhuis hotel

TitelWinterhuis hotel
Auteur: Ben Guterson
Genre: kinderboeken, 10-12 jaar
Uitgever: Leopold
Verschenen: oktober 2018
Prijs: €17,50

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.

.

Logo ebook
Geen ebook aangeboden

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Winterhuis hotel
Tags:
, , , , , , , , , , , , ,