Home > Vrede en oorlog | Jonathan Holslag (BOEKENTIP)
Vrede en oorlog | Jonathan Holslag (BOEKENTIP)
3 november

Vrede en oorlog
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non Fictie

Vrede en oorlog | Jonathan Holslag (wekelijkse boekentips)Als je een boek schrijft over oorlogen en vredesperioden in de wereldgeschiedenis, dan kun je bijna niet anders dan je boek daarnaar vernoemen. Maar wat als er al een boek is dat Oorlog & vrede heet, dat bovendien een wereldberoemde klassieker is? Dan draai je het lekker om! Misschien pak je zo ook nog de mensen mee die naar Tolstoj zoeken. Een slimme zet van auteur Jonathan Holslag.

Jonathan Holslag doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel, een veelgevraagd expert, beleidsadviseur en opiniemaker. Hij schreef eerder al drie boeken en is veelvuldig gepubliceerd in kranten en andere internationale media. Om te zeggen dat hij een expert op het gebied is, is zacht uitgedrukt. Het fijne aan dit vuistdikke boek is dat het niet alleen toegankelijk geschreven is, maar ook dat het voorin een overzicht heeft. Alle genoemde volkeren en rijken, verdeeld over de hoofdstukken, tijd en geografie in één oogopslag. Zo kun je altijd even terugzoeken waar in de wereldgeschiedenis het hoofdstuk dat je leest plaatsvindt.

Covertekst

De drieduizend jaar tellende geschiedenis over de oorzaken van oorlog en de zoektocht naar vrede. In de afgelopen drie millennia was China elf eeuwen in oorlog. Het Romeinse Rijk was gedurende de helft van zijn bestaan in conflicten verwikkeld. Sinds 1776 zijn de Verenigde Staten zeker honderd jaar in oorlog geweest. Mensen hebben altijd gedroomd van vrede: waarom zijn we er zo zelden in geslaagd haar te bereiken?

Jonathan Holslag presenteert een meeslepende wereldgeschiedenis, van de ijzertijd tot vandaag. Hij onderzoekt oorzaken van conflicten en pogingen tot diplomatie en verzoening. Het boek schetst een beeld van de politieke krachtenvelden van het oude Egypte tot de Han-dynastie, van de Pax Romana tot de opkomst van de islam, van de Vrede van Westfalen tot het oprichten van de Verenigde Naties.

Door zijn mondiale benadering is Holslag in staat verbanden te leggen die specifieke regio’s of historische periodes overstijgen. Hij durft het aan grote vragen te stellen én te beantwoorden. Verleidt macht altijd tot oorlog? Is handel bevorderend voor vrede? Hoe beïnvloedt klimaatverandering de politieke stabiliteit? In een tijd waarin nucleair conflict opnieuw een reële dreiging is, biedt dit boek de broodnodige context voor iedereen die nadenkt over internationale betrekkingen en politiek.

.

.

Meer info over Vrede en oorlog

TitelVrede en oorlog
Auteur: Jonathan Holslag
Genre: non fictie, geschiedenis
Uitgever: De Bezige Bij
Verschenen: oktober 2018
Prijs: €34,99

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Vrede en oorlog
Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,