Home > Vergeven en vergeten | Philip Kerr (BOEKENTIP)
Vergeven en vergeten | Philip Kerr (BOEKENTIP)
12 mei

Vergeven en vergeten
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Thriller

Vergeven en vergeten | Philip Kerr (wekelijkse boekentips)Philip Kerr blijft ook lekker bezig, nietwaar? Maar daar komt nu helaas wel een einde aan: de productieve auteur is op 23 maart van dit jaar overleden. Hij werd slechts 62 jaar oud. Hij schreef meer dan 30 boeken (waaronder ook kinderboeken), waarvan dit de 13e Bernie Gunther thriller is. Dat is zijn meest bekende serie, historische thrillers waarin niet alleen de nazi’s fout zijn. De diep gelaagde plots zorgen voor een heerlijke leeservaring, waarbij je op het puntje van je stoel zit. Een beter afscheid kan een gelauwerd auteur als Philip Kerr bijna niet krijgen: Vergeven en vergeten kan weleens een van zijn allerbeste boeken worden.

München, 1957. Bernie Gunther werkt nu voor een verzekeringskantoor. Het is een logische stap in zijn carrière. Zowel politieagenten als verzekeraars zijn erbij gebaat leugenaars te ontmaskeren, en Bernie Gunther kan wat dat betreft bogen op een schat aan ervaring. Bernie wordt naar Athene gestuurd om een claim voor een gezonken schip van een Duitser te onderzoeken. Als hij ontdekt dat het schip in kwestie ooit toebehoorde aan een Griekse Jood die werd gedeporteerd naar Auschwitz, is hij ervan overtuigd dat dit geen ongeluk was, maar wraak. Dan wordt de Duitser dood gevonden, vermoord. De Griekse politie haalt Bernie over om te assisteren bij het moordonderzoek. Europa is bereid om de vijandschap met Duitsland aan de kant te zetten, maar minstens één persoon in Griekenland lijkt daar niet klaar voor te zijn.

.

.

Meer over Vergeven en vergeten

TitelVergeven en vergeten
Auteur: Philip Kerr
Genre: thriller
Uitgever: De Boekerij
Verschenen: mei 2018
Prijs: €19,99

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , ,