Home > Toren van de dageraad | Sarah J. Maas (BOEKENTIP)
Toren van de dageraad | Sarah J. Maas (BOEKENTIP)
10 maart

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Young Adult

Toren van de dageraad (wekelijkse boekentips) | Sarah J MaasNu is dit niet de eerste keer dat ik de “geen vervolgen”-regel breek (het gebeurt met enige regelmaat), maar er is gewoon iets aan de boeken van Sarah J. Maas. Het plot is altijd sterk, haar personages komen tot leven, en de wereldbouw is om je vingers bij af te likken. Bovendien heeft Toren van de dageraad een wat aparte ontstaansgeschiedenis. Zo mag het technisch gezien tellen als een nieuw boek.

Sarah J. Maas was van plan een korte novelle te schrijven over Chaol, die ten tijde van boek 5 op weg is naar de Torre Cesme in Antica om zijn gebroken lichaam te helen. Toren van de dageraad was bedoeld als op zichzelf staande zijlijn, een deel 5.5 als je wilt. Maar er was veel meer te vertellen, en Chaols novelle groeide uit als volwaardig boek. De gebeurtenissen in Toren van de dageraad sluiten bovendien zo naadloos aan dat we niet anders kunnen dan het tot deel 6 te bestempelen. Het laatste deel (nu dus 7) verschijnt dit najaar in het Engels. Maar Toren van de dageraad is niet alleen voor de Chaol-liefhebbers. Ook al  zit Aelin er niet in, er worden nieuwe en belangrijke personages geïntroduceerd.

Chaol Westfall stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld en zijn mannen zijn afgeslacht. De koning van Adarlan spaarde zijn leven, maar brak zijn lichaam. Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica, hét bolwerk van een machtig zuidelijk rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om een pact met hen te sluiten. Maar wanneer Chaol daarheen afreist, doet hij een ontdekking met grote gevolgen.

.

Meer over Toren van de dageraad

Titel: Toren van de dageraad
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: young adult
Nederlandse uitgever: De Boekerij
Datum van verschijnen: februari 2018
Prijs: €22,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , ,