Home > Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely | Jeroen Siebelink (BOEKENTIP)
Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely | Jeroen Siebelink (BOEKENTIP)
10 februari

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non Fictie

Tony's Chocolonely | Jeroen Siebelink (wekelijkse boekentips)Wie kent Tony’s Chocolonely niet? Het chocolademerk veroverde de wereld by storm, zoals ze zeggen. We hadden niet van tevoren durven beweren dat drie journalisten een van de meest populaire chocolademerken ooit zouden ontwikkelen. Maar ze hebben het wel degelijk gedaan. Tijd dus voor een boek over hun ontstaan. Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely (wat een titel, mensen) is een boek dat al net zo hard opvalt door de vormgeving als de chocoladerepen dat zelf doen. Het is een echte aanrader voor mensen die van het verhaal achter het merk houden. Denk in de richting van Shoe dogover de beginjaren van Nike.

Drie journalisten willen iets doen aan kindslavernij op Afrikaanse cacaoplantages. Maar ze komen er al snel achter dat een aanklacht tegen de grote chocoladeproducenten weinig zin heeft. Uiteindelijk zit er maar één ding op: ze ontwikkelen zelf een chocoladereep. Terwijl de chocoladerebellen naarstig proberen de reep 100% slaafvrij te krijgen, koopt een ondernemer het merk. Voor ze het weten is het een internationaal verkoopsucces geworden. Zo groeit het journalistieke project uit tot een inspirerende, sociale onderneming die als doel heeft de consument bewust te maken. Zo klein als ze zijn probeert Tony’s Chocolonely de complete keten te veranderen: van boon tot reep.

.

Meer over Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely

Titel: Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely
Auteur: Jeroen Siebelink
Genre: non fictie
Nederlandse uitgever: Thomas Rap
Datum van verschijnen: februari 2018
Prijs: €19,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen. (Direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten.)

.

Tags:
, , , , , , , , ,