Home > Toekomstatlas | Tommaso Vidus Rosin & Enrico Passoni (BOEKENTIP)
Toekomstatlas | Tommaso Vidus Rosin & Enrico Passoni (BOEKENTIP)
2 december
  • 12
    Shares

Toekomstatlas
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboeken

Toekomstatlas | Tommaso Vidus Rosin & Enrico Passoni (wekelijkse boekentips)Wauw. Ik ben altijd al dol geweest op de jumbo-formaat verzamelboeken, maar deze Toekomstatlas springt er echt weer uit. Wat een prachtig bewaarboek is dit, vooral omdat je dan met eigen ogen kunt zien of de toekomst wel of niet uit komt! Denk maar aan de Back to the Future-films, waardoor wetenschappers werden geïnspireerd in 2005 een hover board te maken zoals de film voorspeld had. Wie weet wat kinderen die dit boek krijgen zullen bedenken als toekomstige wereldbouwers.

Dit boek is één groot, heerlijk gedachte-experiment. Wat zullen we later kunnen met onze technologie? Welke behoeften zullen we hebben in de toekomst? Kinderen kunnen hun hart eraan ophalen, en als het niet klopt, kunnen zij over vijftig jaar zeggen: “maar kijk, dit is wat we vroeger dachten dat er zou gebeuren!” Hebben zij nog een mooi boek om weer aan hun kinderen en kleinkinderen door te geven.

Covertekst

Hoe zou de toekomst eruit zien? Wat eten we in 2050? Hoe reizen we? En hoe zien de steden eruit? Hoe communiceren we met elkaar? En wat voor banen hebben we? Is er nog wel een supermarkt en werken daar nog mensen?

De Italiaan Enrico Passoni heeft onderzoek gedaan naar deze mogelijkheden en vertelt in dit boek het verhaal van een doorsnee familie, maar dan in 2050! Door het bestuderen van de onderwerpen in deze atlas kom je alles te weten over de toekomst. Zoals een auto zonder bestuurder, eten gemaakt door de 3D printer thuis, kleren die je telefoon opladen, een persoonlijke assistent die alles voor je onthoudt… alles is mogelijk in de toekomst!

.

.

Meer info over Toekomstatlas

TitelToekomstatlas
Auteur: Tommaso Vidus Rosin & Enrico Passoni
Genre: kinderboeken
Uitgever: Rubinstein
Verschenen: oktober 2018
Prijs: €24,99

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.

.

Logo ebook
Geen ebook aangeboden

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Toekomstatlas
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,