Home > Ster van het noorden | D.B. John (BOEKENTIP)
Ster van het noorden | D.B. John (BOEKENTIP)
8 september

Ster van het noorden
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Thriller

Ster van het noorden | D.B. John (wekelijkse boekentips)Uitgekozen omdat:

Denk aan een Robert Harris-achtig boek bij Ster van het noorden: ijzersterk in politieke landsbetrekkingen, spannend geschreven en goed onderbouwd. Het kon natuurlijk niet anders dat er vroeg of laat een boek zou verschijnen over Noord-Korea, met alles dat we erover horen in de media. D.B. John is een journalist die lange tijd in Zuid-Korea heeft gewoond, en een van de weinige westerlingen is die ook regelmatig Noord-Korea bezocht. Wat betreft de research zit het daarom zeker goed, en met een aanbeveling van Lee Child over de vindingrijkheid en spanning kan het bijna niet anders dan dat Ster van het noorden een kwaliteitsthriller is.

Bovendien heeft het iets dat de meeste thrillers niet hebben: een toelichting van de schrijver is in het boek opgenomen, voor lezers die erin geinteresseerd zijn te weten welke delen van de roman op werkelijkheid berusten. Pas lezen nadat je het uit hebt, anders verklap je belangrijke plotontwikkelingen aan jezelf! Ook is er een verklarende woordenlijst.

Covertekst

Twaalf jaar na de ontvoering van haar tweelingzus door Noord-Koreaanse spionnen is Jenna Williams nog steeds op zoek naar aanwijzingen dat haar zus leeft. Ze probeert toegang te krijgen tot het geheimzinnige en afgesloten land, wat haar onder de aandacht brengt van de CIA. Als blijkt dat haar zus is opgesloten in een speciaal strafkamp, besluit Jenna deel te nemen aan een geheime en gevaarlijke missie diep in het hart van het Noord-Koreaanse regime. Een levensgevaarlijk kat-en-muisspel volgt, waarbij Jenna een onverwachte bondgenoot vindt in een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat. Hij wordt opgejaagd door zijn eigen geheime dienst, en wil overlopen naar het Westen.

.

.

Meer info over Ster van het noorden

Titel: Ster van het noorden
Auteur: D.B. John
Genre: thriller
Uitgever: Cargo
Verschenen: september 2018
Prijs: €19,99

.

Fijn en persoonlijk kopen:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.

online bij je boekhandel

Logo ebook
Bestel hier het ebook

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Ster van het noorden
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,