Home > Sjaan Nel Konijn | Coco van Rijn (BOEKENTIP)
Sjaan Nel Konijn | Coco van Rijn (BOEKENTIP)
10 maart
  • 6
    Shares

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboek

Sjaan Nel Konijn (wekelijkse boekentips) | Coco van RijnEerst ga ik de titel Sjaan Nel Konijn adresseren, want jullie vragen je (net zoals ik net) natuurlijk af hoe je dat moet lezen. Ik heb het intussen uitgezocht. De voornaam van de hoofdpersoon is Sjaan Nel (want dat is wat haar vader verstond in plaats van Chanel), en haar achternaam is Konijn (of zoals haar moeder het zegt, Co Nine). Met zo’n titel krijg je toch al direct zin in de rest van het boek? Bovendien zijn de illustraties in Sjaan Nel Konijn van Iris Boter, en dat is altijd een lust voor het oog. Het is voor de 10+ leeftijd, maar kan al aan jonger voorgelezen worden. Uitgeverij Moon werkt tegenwoordig met een onderwerpen-systeem, zodat we precies weten wat er in voorkomt: avontuur, detective en vriendschap.

Stel je voor: je moeder is een kattige dame met een deftig adviesbureau en je vader is een warrige goedzak. Zij wilde je Chanel noemen, hij verstond Sjaan Nel en gaf dat door aan de gemeente. Iets waar je moeder nog altijd om kan huilen – zegt ze. Tja, dan zit je mooi met de gebakken peren. Zeker als je ouders ook nog eens hun huis doormidden knippen om vervolgens ieder hun eigen gang te kunnen gaan.

Sjaan kan gelukkig altijd bij haar beste vriend Storm terecht. Hij woont met zijn moeder in het Haantje: de enige gezellige plek in het verlaten dorpje Bitterkerk. In het Haantje staat een frituurpan, een gezellig barretje en een oud bankstel waarop Sjaan, Storm en hun vriendin Pien les krijgen. Dan besluit de geniepige dorpsmanager dat het pand gesloopt moet worden om plaats te maken voor een chique golfbaan. Storm en zijn moeder zullen moeten verhuizen naar de grote stad. Tot overmaat van ramp stapelen de ongelukken rond het Haantje zich op. De dorpsmanager vindt het gevaarlijk, en zet haast achter de sloop. Sjaan vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

.

Meer over Sjaan Nel Konijn

Titel: Sjaan Nel Konijn
Auteur: Coco van Rijn
Genre: kinderboek, 10+
Nederlandse uitgever: Moon
Datum van verschijnen: maart 2018
Prijs: €14,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,