Home > De schaduwen van Radovar | Marloes Morshuis (BOEKENTIP)
De schaduwen van Radovar | Marloes Morshuis (BOEKENTIP)
14 april

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboek

De schaduwen van Radovar | Marloes Morshuis (wekelijkse boekentips)Marloes Morshuis vertelt haar verhalen altijd met flink veel fantasie en spanning. Zo moest de elfjarige Mick koken voor zijn leven voor een tirannieke keizer (Koken voor de keizer). En werd Joppe samen met 180 andere kinderen “voor hun eigen bestwil” ontvoerd om de toekomst te verzekeren (Borealis). En met De schaduwen van Radovar levert ze weer een razend spannende thriller af met een futuristisch randje! Voor de volwassenen vertel ik er even bij dat het doet denken aan boeken als George Orwell’s 1984, met een hintje Nosedive (de Black Mirror-aflevering). Reken er maar op dat dit boek een geweldige leeservaring is voor kinderen die in de categorie Jacques Vriens, Jan Terlouw en Thea Beckman vallen.

Jona woont met haar familie in Sterrenlicht: een van de enorme flats in Radovar. De inwoners van deze grijze stad zijn in de greep van “de familiescore”. Wie hard werkt, verdient veel punten en klimt op. Maar wie niet in het systeem past, kan diep vallen en Ondergronder worden. Of zelfs in een Onderwijk eindigen. Jona voelt zich gevangen in de stad. Ieder protest tegen de strenge regels levert minpunten op. Alleen in de uithoeken van Sterrenlicht kan ze even ontsnappen aan het systeem. Zalman, de vreemde klusjesman van het gebouw, lijkt de enige te zijn die haar begrijpt. Alles verandert als Jona haar zieke oma wil helpen en ze de geheimzinnige Kilian tegenkomt. Hij laat haar de duistere kanten van de stad zien. Jona kan niet langer zwijgen, ook al brengt ze daarmee zichzelf en haar familie in groot gevaar.

.

Meer over De schaduwen van Radovar

Titel: De schaduwen van Radovar
Auteur: Marloes Morshuis
Genre: kinderboek, 10-12 jaar
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: april 2018
Prijs: €15,95

.

Logo papieren boek.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

 

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Tags:
, , , , , , , , , , , ,