Home > Rome : Een geschiedenis van de stad in zeven plunderingen | Matthew Kneale (BOEKENTIP)
Rome : Een geschiedenis van de stad in zeven plunderingen | Matthew Kneale (BOEKENTIP)
4 augustus

Rome: Een geschiedenis van de stad in zeven plunderingen
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non Fictie

Rome: Een geschiedenis van de stad in zeven plunderingen | Matthew Kneale (wekelijkse boekentips)Geschiedenis is altijd leuk en uitermate interessant: deze stelling gooien we er met vol vertrouwen uit. Maar de boeken erover moeten wel lekker weg lezen, anders zal het merendeel van de mensen er niet achter komen hóe leuk precies. Wat Yuval Noah Harari deed voor de menswetenschap met Sapiens en Homo Deus, dat wil Matthew Kneale met Rome: Een geschiedenis in zeven plunderingen. De auteur, een wereldreiziger met een graad in moderne geschiedenis van Oxford, woont al vijftien jaar in Rome. De stad kent een veelbewogen geschiedenis, die overal in de straten nog zichtbaar is. Toch staat het nog steeds overeind, en dat is waarschijnlijk wat Matthew Kneale zo fascineert. En omdat deze geschiedenis overal om je heen is in Rome, is dit boek ook bijna een reisgids.

Als bezoeker loop je over bruggen waar ook Cicero en Julius Caesar overheen liepen, bekijk je tempels die bezocht werden door de Romeinse keizers en ga je kerken binnen die er nog net zo uitzien als toen de eerste pausen er zestien eeuwen geleden de mis opdroegen. Dat is des te opmerkelijker als je bedenkt hoe vaak de stad door rampen is getroffen. In de vorm van aardbevingen, uitslaande branden en de pest, maar bovenal door aanvallen en plunderingen. Matthew Kneale onderzocht de 7 belangrijkste: door de Galliërs, de Goten (meer dan eens), de Noormannen, Karel V, Duitse huursoldaten, de Fransen en de nazi’s. Met oog voor detail en een grondige kennis van de sociale en culturele geschiedenis beschrijft hij aan de hand van alle rampspoed een meeslepende geschiedenis van Rome.

.

.

Meer over Rome: Een geschiedenis in zeven plunderingen

TitelRome: Een geschiedenis in zeven plunderingen
Auteur: Matthew Kneale
Genre: non-fictie, geschiedenis
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Verschenen: juli 2018
Prijs: €29,99

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Rome: Een geschiedenis aan de hand van zeven plunderingen
Tags:
, , , , , , , , , ,