Home > Pachinko | Min Jin Lee (BOEKENTIP)
Pachinko | Min Jin Lee (BOEKENTIP)
10 maart
  • 13
    Shares

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

Pachinko (wekelijkse boekentips) | Min Jin LeeVond jij Wilde zwanen ook een prachtig boek? Het is niet voor niets dat je meteen daaraan moest denken toen je deze omslag zag: het is een treffende “vond je dit leuk, dan hou je hiervan”-vergelijking. (Amazon en Bol mogen er dan een algoritme voor hebben, wij boekverkopers doen dit op ons goed onderlegde fingerspitzengefühl.) Natuurlijk zou je alleen al voor die cover Pachinko kopen, maar de inhoud weet ook meer dan waar te maken. Een verslavende familiegeschiedenis, prachtig gedetailleerd uitgewerkt en opgevuld met de rijke geschiedenis van Korea en Japan. Pachinko is de naam van een verslavend Japans gokspel, trouwens.

Korea, 1900. Sunja, de veelgeprezen dochter van een arme maar trotse visser, valt voor een rijke vreemdeling aan de kust van haar geboortedorp. Hij belooft haar gouden bergen, maar wanneer ze zwanger wordt en ontdekt dat haar minnaar elders een gezin heeft, weigert ze zijn geld en bescherming. In plaats daarvan accepteert ze de hand van een jonge dominee, die haar meeneemt naar Japan. Sunja’s beslissing om haar geboorteland de rug toe te keren en de machtige vader van haar zoon af te wijzen, zet een reeks gebeurtenissen in gang die nog generaties lang na-echoot. Zo begint een grootse en toch intieme kroniek van een uitzonderlijke familie. Verbannen uit hun thuisland Korea, ongewenst in Japan, en in de ban van het meedogenloze voortschrijden van de geschiedenis.

.

Meer over Pachinko

Titel: Pachinko
Auteur: Min Jin Lee
Genre: literatuur
Nederlandse uitgever: Meulenhoff
Datum van verschijnen: maart 2018
Prijs: €22,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,