Home > De ondraaglijke blankheid van het bestaan | Marianne Thamm (BOEKENTIP)
De ondraaglijke blankheid van het bestaan | Marianne Thamm (BOEKENTIP)
14 april

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non Fictie

De ondraaglijke blankheid van het bestaan | Marianne Thamm (wekelijkse boekentips)Een autobiografisch verhaal van het (nu al) veelbewogen leven van Marianne Thamm. Deze schrijfster, journaliste en comédienne woont in Kaapstad. Zoals je aan de ondertitel van De ondraaglijke blankheid van het bestaan al kunt zien, heeft Marianne het grootste deel van haar leven Zuid-Afrika gewoond. Ze is goed bevriend met Tom Lanoye, die dan ook het voorwoord voor dit boek heeft geschreven en haar introduceert in Nederland en België. Dit boek is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in autobiografieën, waargebeurde verhalen, geschiedenis, apartheid en familieverhoudingen. Dit boek heeft alles dat je je maar kunt wensen, in één bijna ongelofelijk, eerlijk verhaal.

Marianne Thamm is de dochter van een ongeletterde Portugese werkster (uit een communistische familie) en een Duitse nazi-krijgsgevangene. Ze trouwden na de oorlog in Engeland en emigreerden later naar Pretoria, waar Marianne moest opgroeien in de hoogtijdagen van apartheid. Haar moeder kreeg afasie. Haar vader bleef nazi, tot wanhoop van Marianne. Totdat zij, in het Zuid-Afrika van Nelson Mandela, samen met haar vriendin twee zwarte vondelingmeisjes adopteerde. Mariannes vader werd stapeldol op zijn kleindochters en kwam tegenover zijn dochter eindelijk in het reine omtrent zijn oorlogsverleden.

.

Meer over De ondraaglijke blankheid van het bestaan

TitelDe ondraaglijke blankheid van het bestaan
Auteur: Marianne Thamm
Genre: non fictie, autobiografie
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschenen: april 2018
Prijs: €22,99

.

Logo papieren boek.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

.
Logo ebook

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden).

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,