Home > Neverworld Wake | Marisha Pessl (BOEKENTIP)
Neverworld Wake | Marisha Pessl (BOEKENTIP)
7 juli

Neverworld Wake
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Young Adult

Neverworld Wake | Marisha Pessl (wekelijkse boekentips)Marisha Pessl is bij de oudere YA lezers bekend als de auteur van Calamiteitenleer voor gevorderden uit 2006, dat een ware rage werd. Dat boek was wel een heel stuk dikker: bijna 550 pagina’s. Neverworld Wake is specifiek geschreven voor YA (in de tijd van Calamiteitenleer was dat nog een grotendeels onontdekt genre), en heeft “slechts” 251 bladzijden. Marisha Pessl heeft in haar boeken de gewoonte om te spelen met de grens tussen realiteit en het bovennatuurlijke, waarbij ze vaak in het midden laat wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. In Neverworld Wake doet ze dit weer, en opnieuw is de flaptekst genoeg om ervoor te zorgen dat je dit boek aan je collectie toe zal voegen.

Beatrice heeft haar vrienden al een jaar niet meer gezien. Ooit vormden ze een hechte groep en waren ze populair op school, tot de onverwachte, mysterieuze dood van een van hen alles veranderde. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een besloten feestje met de oude groep besluit ze te gaan, in de hoop meer te weten te komen over de dood van Jim. Maar in de loop van de avond merkt ze dat ze te ver uit elkaar zijn gegroeid. Als het ochtend wordt, klopt er een mysterieuze man aan. Hij vertelt iets wat gewoon niet waar kán zijn: de vijf vrienden zitten vast in de tijd, een probleem dat alleen wordt opgelost als ze een gruwelijke beslissing weten te nemen. Voor Beatrice is het haar laatste kans om achter de waarheid te komen, en haar laatste kans om te overleven. De Neverworld Wake is begonnen.

.

.

Meer over Neverworld Wake

TitelNeverworld Wake
Auteur: Marisha Pessl
Genre: young adult
Uitgever: Uitgeverij Q
Verschenen: juli 2018
Prijs: €20,00

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Liefde verkennen

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , ,