Home > Mythos | Stephen Fry (BOEKENTIP)
Mythos | Stephen Fry (BOEKENTIP)
10 maart

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non Fictie

Mythos (wekelijkse boekentips) | Stephen FryDit boek heeft eigenlijk geen aanbeveling meer nodig, het vliegt de boekhandel al uit. Maar het is Stephen Fry, en het is een boek over Griekse mythen. Als je daar een zwak voor hebt, zoals ik, dan kun je niet anders dan Mythos opnemen in de wekelijkse boekentips. Jongeren zullen hem vooral kennen van de Engelstalige audioboeken van Harry Potter, die hij heeft ingesproken. Deze man is een echte alleskunner. Hij is acteur (zowel film, tv als theater), maakt documentaires, doet radioprogramma’s, schrijft tv-scripts en spreekt audio-boeken in. En hij schrijft natuurlijk zelf, zowel fictie als non-fictie. Mythos is het laatste, moderne hervertellingen van Griekse mythen.

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies. De Griekse mythen en sagen zijn wilden en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles dat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden (onder andere) Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, aanschouwen de geboorte van Athena, zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos. We huilen met koning Midas en jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt de verhalen op uit de oudheid en geeft ze een welverdiende plek in onze moderne tijd.

.

Meer over Mythos

Titel: Mythos
Auteur: Stephen Fry
Genre: non-fictie
Nederlandse uitgever: De Bezige Bij / Thomas Rap
Datum van verschijnen: maart 2018
Prijs: €24,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,