Home > Met hoofd en hart | Christie Watson (BOEKENTIP)
Met hoofd en hart | Christie Watson (BOEKENTIP)
12 mei

Met hoofd en hart
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non fictie

Met hoofd en hart | Christie Watson (wekelijkse boekentips)Denk aan de boeken van Hugo Borst, Ma en Ach moedertje. Zijn dat boeken die je prachtig vindt? Dan ga je Met hoofd en hart ook zeker aan je verlanglijst toevoegen. Christie Watson was verpleegkundige, en heeft een heleboel verhalen te vertellen. Mooi, ontroerend, hartverscheurend en hoopgevend – in een ziekenhuis vindt je het allemaal. Het fijne aan dit boek is dat Christie Watson op elke denkbare afdeling heeft gewerkt, en dus een heleboel verschillende soorten verhalen te vertellen heeft. Vroeg of laat komen we er allemaal mee in aanraking: het moment dat wijzelf of onze dierbaren afhankelijk worden van de steun en waardigheid die verpleegsters ons bieden. Hun belangrijkste werk vindt vaak achter gesloten deuren plaats, en het wordt tijd hen in het zonnetje te zetten met deze bijzondere bundel.

Na meer dan twintig jaar op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deuren voor ons allemaal. Ze leidt ons door ziekenhuisgangen naar premature baby’s die aan een netwerk van slangetjes vechten voor hun leven. Ze brengt ons naar een zaal waar kankerpatiënten chemotherapie toegediend krijgen. En we staan naast haar op de geriatrische afdeling, waar zich de kwetsbaarste mensen van onze samenleving bevinden. Ze maakt ons deelgenoot van de doodgewone en toch bijzondere levens die het pad van een verpleegkundige kruisen.

.

.

Meer over Met hoofd en hart

TitelMet hoofd en hart
Auteur: Christie Watson
Genre: non fictie, columns
Uitgever: HarperCollins
Verschenen: april 2018
Prijs: €14,99

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

Tags:
, , , , , , , , , , , ,