Home > Merel | Sarah Moon (BOEKENTIP)
Merel | Sarah Moon (BOEKENTIP)
2 december

Merel
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Young Adult

Merel | Sarah Moon (wekelijkse boekentips)Merel is het debuut van auteur Sarah Moon. Niet de fotografe, maar een docente, schrijfster en vertaalster uit Brooklyn, NY. Hiervoor werkte ze als co-auteur mee aan de YA bloemlezing The Letter QQueer writer’s Notes to their Younger Selves. Zo weet je al meteen dat je er met Sarah Moon weer een auteur bij hebt voor wie diverse stemmen in literatuur belangrijk zijn. Niet dat Merel alleen hier om draait: het gaat vooral over ontdekken wie je zelf bent, jezelf niet verstoppen en een uitlaatklep vinden voor al die veranderingen en hormonen en problemen. En muziek. Uiteraard muziek.

Uitgeverij Lemniscaat staat erom bekend kinder- en YA boeken uit te brengen met een duidelijke boodschap. Dat ze hier met Merel diversiteit aan toevoegen is alleen maar toe te juichen, vooral omdat ze ook altijd voor hele fijne, leesbare boeken gaan die tal van onderwerpen bespreekbaar maken. Waar je jezelf in kunt herkennen. Of niet, want soms is het ook gewoon fijn om te weten wat een ander doormaakt. Zo verruim je je eigen blik. Merel is een echte aanrader voor contemporary YA lezers die van Jennifer Niven, Nicola Yoon en Becky Albertalli houden.

Covertekst

Merel wordt van het dak van haar school geplukt. Waarom zat ze daar? Wilde ze springen? Ze weigert erover te praten… Met haar overzichtelijke leven was Merel tevreden. Ze vond het heerlijk om thuis te zijn bij haar moeder, te lezen, naar de vogels te kijken en te dromen van vliegen. En school was te doen, zolang ze uit de buurt van haar klasgenoten bleef. Tot een onverwachte gebeurtenis haar wereld op z’n kop zette.

Langzaam maar zeker komt Merel erachter dat er een manier is om haar vleugels uit te slaan. Een muzikale manier.

.

.

Meer info over Merel

TitelMerel
Auteur: Sarah Moon
Genre: young adult, contemporary/hedendaags
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: november 2018
Prijs: €14,95

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.

.

Logo ebook
Geen ebook aangeboden

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Merel
Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,