Home > Macbeth | Jo Nesbo (BOEKENTIP)
Macbeth | Jo Nesbo (BOEKENTIP)
14 april
  • 5
    Shares

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Thriller

Macbeth | Jo Nesbo (wekelijkse boekentips)Ik heb weleens eerder verteld over het Hogarth Shakespeare project: moderne literaire schrijvers worden gevraagd om elk een toneelstuk van Shakespeare te bewerken tot een verhaal in hun eigen stijl. En wie zou het duistere verhaal van Macbeth beter op zich kunnen nemen dan alleskunner en thrillerkoning Jo Nesbo? Hij heeft de titel hetzelfde gehouden (het is ook de achternaam van zijn inspecteur), maar de gebeurtenissen verplaatst naar het heden. Je zou het niet voor mogelijk houden, maar rechercheur Macbeth wordt zelfs door nog meer demonen achtervolgd dan Harry Hole.

Dit boek is echt aan iedereen aan te raden, zelfs al twijfel je misschien een beetje aan de combinatie Shakespeare / Jo Nesbo. Ik zal je meteen uitleggen waarom: voor liefhebbers van beiden is dit natuurlijk een fantastische traktatie. Voor liefhebbers van Shakespeare is het heel interessant om hun favoriete toneelstuk door de ogen van een literaire grootmeester te zien. En voor liefhebbers van Jo Nesbo is dit gewoon weer een razend spannende, duistere thriller.

Een vervallen, corrupt fabrieksstadje in het Schotland van de vroege jaren ’70. Een politiemacht die worstelt met een aanhoudend drugsprobleem. De illegale handel wordt door twee drugsbaronnen beheerst. Eén van hen is Hecate, een meester in manipulatie. Hij richt zijn pijlen op inspecteur Macbeth, hoofd van het SWAT-team en behoorlijk paranoïde. Hij is de beste agent die de politiemacht heeft, maar ook een ex-verslaafde met een getroebleerd verleden. Geplaagd door hallucinaties stort Macbeth langzaam in. Hij is er van overtuigd dat hij nooit zal krijgen wat hem toekomt, tenzij hij er voor moordt…

.

Meer over Macbeth

TitelMacbeth
Auteur: Jo Nesbo
Genre: thriller
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschenen: april 2018
Prijs: €22,50

.

Logo papieren boek.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

.
Logo ebook

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden).

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Tags:
, , , , , , , , , , , ,