Home > Licht | Onno Wesseling (BOEKENTIP)
Licht | Onno Wesseling (BOEKENTIP)
8 juni

Tik tak
Licht
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

Licht | Onno Wesseling (wekelijkse boekentips)Onno Wesseling heeft iets met kunst, creativiteit en cultuur. Zelf was hij klassiek zanger en zangdocent (tot hij daarmee moest stoppen door een gehooraandoening), en in al zijn boeken komt het op de een of andere manier terug. In De eeuw van Carlos Moreno Amador staat de tango centraal. In Suiker is het een talent voor de kookkunst. En in zijn nieuwste boek Licht zijn het schilderijen. Uitgeverij De Geus heeft ervoor gekozen om de aanbevelingen op de achterflap niet bij de recensenten vandaan te halen, maar bij de boekhandelaren, die ook elke dag met literatuur in de weer zijn. Hun lovende woorden overtuigen weer andere boekhandelaren, die het vervolgens aan hun klanten aanraden. Een heerlijk literatuurboek om je in te verliezen deze zomer.

Rosa is de blinde bewoonster van een villa in kunstenaarsdorp Bergen. Ze overweegt om een deel van de door haar jong overleden man bijeengebrachte schilderijencollectie van de Bergense School te schenken aan een museum in Alkmaar. Indra, conservator en zoon van een oude vriend, komt de verzameling inspecteren. Als Rosa tijdens het bezoek van Indra overlijdt, neemt haar dochter Amy het contact met Indra over. Het onderzoek naar de echtheid van de schilderijen breekt het verleden van hun beider ouders open, dat zorgvuldig voor hen verborgen werd gehouden. Want, wie was eigenlijk de bij een auto-ongeluk omgekomen vader van Amy? Wat heeft Rosa al die jaren over zichzelf verzwegen? En wat is het verhaal achter de verdwijning van Indra’s moeder?

.

.

Meer over Licht

TitelLicht
Auteur: Onno Wesseling
Genre: literatuur
Uitgever: De Geus
Verschenen: juni 2018
Prijs: €21,50

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,