Home > Juf Braaksel en de magische ring | Carry Slee (BOEKENTIP)
Juf Braaksel en de magische ring | Carry Slee (BOEKENTIP)
8 september

Juf Braaksel en de magische ring
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboeken

Juf Braaksel en de magische ring | Carry Slee (wekelijkse boekentips)Uitgekozen omdat:

We kennen Carry Slee vooral van haar kinderboeken voor 12+ leeftijd (zoals AfblijvenSpijt en Razend, om maar eens een greep te doen), maar in werkelijkheid schrijft ze voor alle leeftijden. Haar nieuwste boek is voor de 7-9 categorie, en bij de cover krijg je al direct “juffrouw Bulstronk”-vibes (Roald Dahls Matilda). Die vergelijking is ook niet zo heel verkeerd, want naast vriendschapsperikelen, schoolproblemen en een hele lieve juffrouw is er namelijk ook nog een magische ring in het spel. Nu ben ik de eerste die toegeeft dat Carry Slee geen “leest als Roald Dahl”-aankondiging nodig heeft: ze is een begrip in kinderboekenland. Haar boeken staan altijd garant voor kwaliteit én leesplezier. Maar mocht je nog niet over de streep zijn getrokken, heb ik het tóch nog even genoemd.

Covertekst

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert. Verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten van haar af zien te komen! Maar dat is nog niet alles, Lotte heeft namelijk ook nog een geheim dat moet worden opgelost, dat te maken heeft met haar moeder en stiefvader. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

.

.

Meer info over Juf Braaksel en de magische ring

TitelJuf Braaksel en de magische ring
Auteur: Carry Slee
Genre: kinderboeken, 7-9 jaar
Uitgever: Overamstel uitgevers
Verschenen: september 2018
Prijs: €14,99

.

Fijn en persoonlijk kopen:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.

online bij je boekhandel

Logo ebook
Bestel hier het ebook

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Juf Braaksel en de magische ring
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , ,