Home > Jij en ik | Meerdere auteurs (BOEKENTIP)
Jij en ik | Meerdere auteurs (BOEKENTIP)
8 juni

Jij en ik
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboeken

Jij en ik | Meerdere auteurs (wekelijkse boekentips)Dit is een heel bijzonder boek. Het leest superlekker, laten we dat voorop stellen (“bijzonder” is écht geen synoniem voor “verplichte kost maar fijn is het niet”). De verhalen zijn om je in te verliezen: inzichtelijk, spannend, onderzoekend, grappig, dapper, eigentijds. Het is alsof je heel veel boeken in één hebt, inclusief gedichten. En ik vind écht dat iedereen Jij en ik zou moeten kopen of lenen bij de bieb. Ik ben supertrots op Lemniscaat dat ze zo’n mooi boek hebben uitgebracht: het is zo belangrijk kinderen te leren zich in te leven in een ander.

En wat kan dat beter doen dan een boek? Het leest dus niet alleen heerlijk, Jij en ik maakt je ook onderdeel van situaties en problemen die je anders misschien nooit gekend zou hebben. Het stimuleert je inlevingsvermogen, terwijl het meteen ook spannend of ontroerend is. Een boek over hoe wij eigenlijk diep van binnen allemaal hetzelfde zijn, ook al zijn we anders of komen we uit verschillende delen van de wereld. Vriendschap en naastenliefde kent geen grenzen, en dat is de boodschap die 19 kinderboekenschrijvers in Jij en ik overbrengen.

Wie durft een Vlaming te helpen die in de Eerste Wereldoorlog zijn land is ontvlucht en hier niet welkom is? Wat doe je als er opeens een nieuw kind uit een ver land bij je in de klas komt? Zou jij mensen tijdens de Hongerwinter van eten hebben voorzien? Hoe stel je je op als je vader wordt opgepakt tijdens een demonstratie tegen asielzoekers? En wie kom je tegen op Mars als je de aarde hebt moeten ontvluchten? Deze vragen zijn allemaal verpakt in leesverhalen voor de 10-12 leeftijd, door auteurs als Jan Terlouw, Mireille Geus, Anna van Praag, Sjoerd Kuyper en Annet Huizing.

.

.

Meer over Jij en ik

TitelJij en ik
Auteur: Meerdere auteurs
Genre: kinderboeken, 10-12 jaar
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: mei 2018
Prijs: €14,95

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,