Home > IkToon: maand van de amateurkunst
IkToon: maand van de amateurkunst
2 mei
  • 6
    Shares

.
IkToon: maand van de amateurkunst (header)
.
Juni staat geheel in het teken van de amateurkunst! De IkToon-campagne zet deze maand ruim zes miljoen Nederlanders in het zonnetje, die allen amateurkunst bedrijven. Mensen kennen hen als schooljuf, opa of accountant – niet als toneelspeler, schilder of vlogger.  Daar brengt IkToon verandering in. Heel Nederland wordt een podium voor deze amateurkunstenaars, en natuurlijk doet Bek, Boeken & Bijzonders hieraan mee. Met onze grote hobby-/schilderafdeling kennen wij veel liefhebbers, en zorgen we ervoor dat er altijd iets te doen is in juni. Maar wij zijn niet de enigen: op meer dan 1000 locaties in meer dan 200 gemeenten is er kunst te zien. In kunstcentra en ateliers, maar ook thuis, op straat en in de winkels. Bekijk in de festivalagenda van IkToon waar verder nog meer te beleven valt. 

Maar voor de állerleukste activiteiten blijf je natuurlijk dicht bij huis: bij Bek, Boeken & Bijzonders! Hou je vast, want we hebben ontzettend veel leuke aanbiedingen, workshops en exposities voor jullie georganiseerd.

.

Kortingsacties | ExpositiesActiviteiten

.

Kortingsacties

Maand van de amateurkunst

De hele maand juni krijg je 10% korting op de volgende hobby-/schilderartikelen:

Derwent (o.a. potloden)

Sinds de oprichting in 1832, weet Derwent dat de behoeften en aspiraties van kunstenaars zich blijven ontwikkelen. Daarom bieden ze een breed assortiment in kunstmaterialen aan, van je eerste kleurpotlood (Derwent Lakeland) tot amateurkunst (Derwent Academy) tot de hoogste kwaliteit professionele producten (Derwent).

Lijnen: Inktense, Graphik Line Painters en Tinted Charcoal, en de klassieke Artist, Graphic en Watercolour potloden.

Terschelling aquarelpapier

Dit aquarelpapier is ideaal voor zowel de beginnende als de zeer productieve aquarelschilder. Het papier is van goede kwaliteit, gemaakt van 100% houtvrije cellulose, tegen een fijne prijs. Het is zuurvrij en heeft een uitstekende wasbaarheid. De blokken zijn verlijmd, zodat het papier strak blijft tijdens het schilderen. Zo kan er een redelijke hoeveelheid water gebruikt worden en is het zeer geschikt voor nat in nat werken. Nadat het gedroogd is kan het met een paletmes losgesneden worden. door de structuur ontstaat een mooie granulering op het oppervlak.

Ara acrylverf

Ara (Acrylverf Rietveld Academie) is een acrylverf die op de Gerrit Rietveld Academie is ontwikkeld. Omdat de verf gemaakt is door kunstenaars weten ze precies wat de wensen van hun gebruikers zijn. Het resultaat is een acrylverf met de hoogste pigmentering: kleurzuiver en niet-vergelend. De verf zit in makkelijk afsluitbare potten verpakt, zodat je direct vanuit de pot op het doek kunt werken.

Naast de standaardkleuren heeft Ara een breed assortiment aan speciale kleuren, zoals metallics, parelmoer en neon. 

.

Exposities

Maand van de amateurkunst

ArtGem in de BEKroom

In de BEKroom exposeert ArtGem gedurende de hele feestmaand (de expositie is te zien van 4 mei tot en met 28 juni). ArtGem is een kunstatelier dat hedendaagse kunst presenteert van professionele beeldend kunstenaars. Deze werken zijn veelal abstract, soms met een knipoog naar figuratieve vormen. Ze kenmerken zich vooral door kleurgebruik en hoogwaardige materialen.

ArtGem probeert mensen te inspireren om kunst als onderdeel van hun leven te zien. Door de combinatie van kleur en vormgeving ontstaat er licht en ruimte, terwijl bij grafisch werk de omgeving vanuit een andere dimensie wordt belicht.

De kunstenaar wiens werk in onze BEKroom komt hangen is Gemma Smit:

“Kunst kijken is beleven, deel uitmaken van. Als kunstenaar dring ik niet mijn mening op, maar wil ik juist de creativiteit die ieder mens in zich heeft ruimte en voeding geven.

Ik heb me het ambacht kunst te creëren eigen gemaakt en ik geniet van het prachtige proces. Ik droom mijn schilderijen en schilder mijn dromen. De kunst in mijn schilderijen wil ik niet uitleggen, want niets is wat het lijkt. Je mag er van genieten. In jouw fantasie ontstaat de voorstelling zoals deze tijdens het proces bij mij ontstaat.

De inspiratie voor mijn schilderijen vind ik in het essentialisme van De Stijl en het colorisme. In kleur vind ik de essentie van mijn wezen, vastgelegd in mijn kunst. Ook in donker laat ik kleur overheersen: soms een lastige, maar spannende zoektocht.”

.

Galerieroute door Bek Boeken

Om deze maand van de amateurkunst nog duidelijk neer te zetten, zorgen we voor een galerieroute op die door heel Bek, Boeken & Bijzonders zal gaan lopen. Op verschillende plekken in de winkel zullen we je dus kunst aanbieden! Deze kunstwerken zijn bovendien ook voor de verkoop: speciaal gedurende de maand juni tegen fantastische aanbiedingsprijzen, dus kom zeker langs om ze te bekijken.

.

Activiteiten

Maand van de amateurkunst

Ecoline workshop

Zaterdag 2 juni
13.30-15.00 uur

€ 17,50
Thea Verdonschot van Stoepbord en Lettering

Ben je begonnen met handletteren, en wil je leren hoe je een mooie achtergrond kunt maken voor je creaties? Altijd al eens met ecoline willen werken, maar op eigen houtje nooit de stap gewaagd? In deze workshop gaat Thea je helpen om met ecoline een mooie basis & achtergrond te maken, bijvoorbeeld voor je handlettering.

Deze workshop is bovendien een fantastische aanvulling als je al een keer een handletter workshop bij Thea hebt gevolgd!

Aanmelden via stoepbordenlettering@outlook.com

.

Lezing “Zelfontplooiing door creativiteit en kunst”

Zaterdag 9 juni
14.00-15.30 uur
Gratis
Roeland Frank Hoefsloot

Hoe kun je jezelf letterlijk ontplooien door vorm te geven aan een kunstzinnig en creatief verlangen in jezelf? Hoe kun je meer vanuit vreugde, openheid en lichtheid in je leven en/of werk gaan staan?

Kunst verwarmt de ziel en kan je op een wonderbaarlijke wijze in contact brengen met jezelf. Iedereen heeft van nature de potentie om creatief en kunstzinnig te zijn: als kind deed je niet anders. De volwassen mens heeft soms dan ook heimwee naar het onbekommerd, spelend creëren. Maken zonder een oordeel, gewoon omdat het fijn is om te doen zonder een direct doel. In deze lezing zal Roeland Frank Hoefsloot op een speelse en interactieve wijze ingaan op de dynamiek van het leven, en kunst en creativiteit als wegwijzer naar een creatiever leven belichten.

De lezing wordt gegeven door Roeland Frank Hoefsloot. Hij is orthopedagoog, kunstzinnig dynamisch coach, beeldend kunstenaar, muzikant en inspirator van De Kleine Tiki (school voor kunstzinnig dynamisch coachen in Breda en Assen). Hij is de auteur van de boeken: Meditatief boetserenHandenmeditatieKunstzinnig dynamisch coachen en Creativiteit in stemwerk en lichaamswerk.

.

Brushpen workshop

Zaterdag 16 juni
13.30-15.00 uur
€ 17,50
Thea Verdonschot van Stoepbord en lettering

Handletteren is het he-le-maal tegenwoordig. Wil je je eigen kaarten of boekenleggers maken, beginnen met een bullet journal, of gewoon ter ontspanning en versiering? Verras je familie en vrienden met je creativiteit, want het is echt niet moeilijk! In een dagdeel leer je de beginselen van het handletteren met ecoline brushpennen, en leer je van Thea hoe je zelf in een handomdraai de leukste teksten neerzet.

Aanmelden via stoepbordenlettering@outlook.com

.

Kunst & curiosadag

Woensdag 20 juni
13.00-17.00 uur
Gratis / vrije inloop
Art Dumay uit Nuenen

Veel mensen willen graag weten of het schilderij van oma (dat al jaren op zolder ligt) nu écht iets waard is. Of de juwelencollectie van een oudtante: verkopen of bewaren? Dit zijn de vragen waarop je antwoord gaat krijgen tijdens onze kunst & curiosadag. Kunsthandel en projectbureau Art Dumay komt naar ons toe! Ze nemen jaren ervaring met zich mee, en zullen alles taxeren dat je hen komt brengen. Bovendien geven ze informatie over de geschiedenis van het werk. Het team van Art Dumay is gespecialiseerd in allerlei vormen van kunst. Zoals schilderijen en tekeningen, maar ook boeken, juwelen, porselein en ander kleingoed. 

.

Workshop keramieken schaal maken

Zaterdag 23 juni
10.30-15.00 uur

€ 65
Inge Cremers van Urniek

In deze workshop maak je in een ochtend met behulp van een drukmal een schaal van klei. Je krijgt uitleg over de techniek en gaat dan zelf aan de slag. Met behulp van stempels, stofjes met structuur, kant, steentjes, etc. kun je structuur aanbrengen in de klei. In de middag ga je de schalen decoreren en kleuren met engobes (een ingekleurde kleislib).

Na de workshop moet de schaal ca. 1 tot 2 weken drogen. Inge zal de schalen op 1000 graden stoken. Indien gewenst voorziet ze de schaal van een glanzende, transparante glazuur en stookt ze de schaal nogmaals op 1060 graden. Na vier weken kan de schaal opgehaald worden.

Aanmelden via info@urniek.nl

.
De activiteiten en workshops komen ook als losse evenementen in onze agenda te staan op de website, en op onze Facebookpagina. Zo kun je jezelf als reminder aanmelden, en alle info snel terugvinden. Volg daarnaast onze Facebookpagina voor het geval er updates komen en/of nieuwe evenementen toegevoegd worden. Zo mis je niets in juni!

.

De maand van de amateurkunst vier je bij Bek, Boeken & Bijzonders!

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,