Home > Huis in brand | Kamila Shamsie (BOEKENTIP)
Huis in brand | Kamila Shamsie (BOEKENTIP)
12 mei

Huis in brand
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

Huis in brand | Kamila Shamsie (wekelijkse boekentips)Deze kleurige cover valt heerlijk op tussen alle andere “serieuze” literatuur, die veelal toch voor sobere covers kiezen. Met uitzondering van de boeken van Zadie Smith, en dat is misschien wel de boodschap die deze cover wil uitdragen. Beide vrouwelijke auteurs identificeren zich met minderheden (Zadie Smith is half-Jamaicaans, Kamila Shamsie Pakistaans), beiden schrijven ze prachtig proza, en beiden weten ze op indringende wijze de maatschappij een spiegel voor te houden. Ook Chimamanda Ngozi Adichie past in dit rijtje thuis. Huis in brand is dan ook een echte aanrader voor mensen die graag dieper in willen gaan op maatschappelijke kwesties, die zich bezig houden met actuele gebeurtenissen én die natuurlijk van een mooie schrijfstijl houden.

De eens zo innige band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz wordt zwaar op de proef gesteld als Parvaiz besluit in de voetsporen van hun overleden jihadi-vader te treden en verdwijnt. Dan komt Eamonn, zoon van een machtig politicus, in het leven van de zussen. Is Eamonn Aneeka’s ware liefde? Of het middel tot Parvaiz’ bevrijding? Opeens is het lot van beide families onlosmakelijk met elkaar verbonden en blijkt hoe verwoestend liefde en loyaliteit kunnen zijn. “Een verrassend hedendaagse versie van Sofokles’ Antigone als een Brits-Pakistaanse vrouw, verwikkeld in een hartverscheurend verhaal over politiek, integratie en moraliteit” (Stefan Hertmans).

.

.

Meer over Huis in brand

TitelHuis in brand
Auteur: Kamila Shamsie
Genre: literatuur
Uitgever: AW Bruna
Verschenen: mei 2018
Prijs: €21,99

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,