Home > Help me! | Marianne Power (BOEKENTIP)
Help me! | Marianne Power (BOEKENTIP)
8 september
  • 8
    Shares

Help me!
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non Fictie

Help me! | Marianne Power (wekelijkse boekentips)

Uitgekozen omdat:

Dit is geen echt zelfhulpboek. Het is ook zeker geen anti-zelfhulpboek. Het is meer een persoonlijk dagboek over het (nu eens écht) toepassen van zelfhulpboeken in het leven van de auteur. En daarmee heb je al meteen iets heel goeds te pakken: Marianne Power was bij de inspiratiebeurs De Beste Boeken Live en deze vrouw is zó leuk, vol humor en relativisme dat alle boekverkopers met haar wegliepen, alleen al door haar persoonlijkheid. En dat komt ook naar voren in haar schrijfstijl. Het is verrukkelijk eerlijk en heel herkenbaar voor iedereen die weleens heeft gedacht, “het roer moet om”, of je dat nu aan de hand van zelfhulpboeken doet of niet. Lees dit boek ook vooral als je er helemaal niet van houdt: daar is het echt relativerend genoeg voor. Lees het alleen al omdat Marianne hilarisch is. Mijn gesigneerde exemplaar krijg je in elk geval niet.

Covertekst

Wat gebeurt er als je de adviezen uit de oneindige stapel zelfhulpboeken daadwerkelijk opvolgt? Dat is wat Marianne Power doet als ze genoeg heeft van de sleur. Ze is 36 en haar leven is vooral gevuld met angst en schulden, en haar vrije tijd bestaat uit katers en Netflix-marathons. Ze besluit een jaar lang elke maand te leven volgens een ander zelfhulpboek. Wat begint als een grappig experiment wordt een serieus en ontroerend avontuur waarin Marianne antwoord zoekt op de vraag: wat bedoelen we nou eigenlijk met geluk? Want zelfhulp kan je leven wel veranderen – maar niet noodzakelijkerwijs ten goede. Een waargebeurd verhaal met veel Britse humor dat inspireert en je hardop laat lachen.

.

.

Meer info over Help me!

Titel: Help me!
Auteur: Marianne Power
Genre: non fictie, psychologie
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Verschenen: september2018
Prijs: €19,99

.

Fijn en persoonlijk kopen:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.

online bij je boekhandel

Logo ebook
Bestel hier het ebook

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Help me!
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,