Home > Heerestraat & rozenlaan | Carlie van Tongeren (BOEKENTIP)
Heerestraat & rozenlaan | Carlie van Tongeren (BOEKENTIP)
8 juni
  • 18
    Shares

Heerestraat & rozenlaan
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Young Adult

Heerestraat & rozenlaan | Carlie van Tongeren (wekelijkse boekentips)Blossom Books heeft er weer een gevonden: een boek dat eigenlijk over moeilijk leven gaat, maar zo heerlijk wegleest dat je het bijna niet door hebt. Auteur Carlie van Tongeren heeft al een hele indrukwekkende CV (maar liefst 40 doktersromans, 3 chicklits en een non-fictieboek!), maar dit is haar eerste YA. En het is meteen een aanrader, of je nu wel of niet last hebt van gescheiden ouders, twee huizen en nooit-op-het-goede-moment verliefdheid. Heerestraat & rozenlaan is voor iedereen die fan is van Rainbow Rowell, Susin Nielsen, Jessica Brody, Estelle Maskame (maar dan veel beter geschreven, laten we wel wezen) en Marina Gessner.

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer met fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van zijn vader bijvoorbeeld, die zelf ook twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt. Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

.

.

Meer over Heerestraat & rozenlaan

TitelHeerestraat & rozenlaan
Auteur: Carli van Tongeren
Genre: young adult, contemporary/hedendaags
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: juni 2018
Prijs: €17,99

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,