Home > Geloof mij | J.P. Delaney (BOEKENTIP)
Geloof mij | J.P. Delaney (BOEKENTIP)
3 november

Geloof mij
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Thriller

Geloof mij | J.P. Delaney (wekelijkse boekentips)Het tweede boek van J.P. Delaney is verschenen! We tipten Het vorige meisje al eerder in deze boekentips, het “debuut” van de auteur. Het staat tussen aanhalingstekens omdat J.P. Delaney een pseudoniem is, en de auteur onder zijn eigen naam al eerder boeken heeft geschreven. Deze thrillers hebben echter een geheel eigen klank, en daarom rekenen we Het vorige meisje toch tot een debuut. Het is blijkbaar goed bevallen, want Geloof mij is vlot gevolgd, en belooft weer diezelfde spannende opbouw en sterke ontknoping.

Fans van Lisa Gardner (die al eerder een lovende aanbeveling schreef), Alex Marwood en B.A. Paris zullen deze auteur ook de moeite waard gaan vinden. Het plot draait telkens om een psychologisch spel dat met de hoofdpersoon wordt gespeeld, tot je niet meer weet wat (en wie) je moet geloven.

De auteur vertelt in zijn nawoord dat hij ooit, als beginnend schrijver zeventien jaar geleden, eenzelfde soort idee publiceerde. Het werd geen succes, maar legde de schuld bij zichzelf: het boek was helemaal niet zo goed als hij wilde. Dankzij Het vorige meisje kreeg hij de kans het boek helemaal opnieuw te schrijven. Hoewel enkele scènes en het uitgangspunt hetzelfde zijn, is Geloof mij nu eindelijk het boek dat aan zijn eigen hoge eisen kan voldoen.

Covertekst

Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken. Er is maar één regel: zij mag verleiden, maar de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niks te vrezen.

Maar dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Claire denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat ze twijfelen. Want wie bespeelt wie?

.

.

Meer info over Geloof mij

TitelGeloof mij
Auteur: J.P. Delaney
Genre: thriller
Uitgever: De Bezige Bij
Verschenen: november 2018
Prijs: €19,99

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Geloof mij
Tags:
, , , , , , , , , , , , ,