Home > Fata morgana | Christine Mangan (BOEKENTIP)
Fata morgana | Christine Mangan (BOEKENTIP)
6 oktober

Fata morgana
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

Fata morgana | Christine Mangan (wekelijkse boekentips)Een broeierige roman, zowel in de letterlijke als figuurlijke zin: het speelt zich af in het zinderend hete Tanger (Marokko), en het onderwerp is een obsessieve vriendschap tussen twee vrouwen, waarin niets is wat het lijkt. Je leest afwisselend mee met Alice en Lucy, zodat je steeds op het verkeerde been wordt gezet. Het is een goede tijd voor de roman om te verschijnen, want dit soort verhalen begint langzaam maar zeker een boventoon te voeren in romans, tv en films.

Nu is het principe van de onbetrouwbare verteller zeker niet nieuw, maar de trend begint langzaam naar meerdere onbetrouwbare vertellers te verschuiven. Je leest met beide mee, en je weet nooit wat nu precies de waarheid is. Een goed voorbeeld is de binnenkort te verschijnen film met Anna Kendrick en Blake Lively, A Simple Favor. En ook Fata morgana zal binnenkort verfilmd worden: hoofdrolspeelster Scarlett Johansson is al vastgelegd.

Covertekst

Tanger, 1956. Alice voelt zich niet thuis in Marokko, waar ze met haar man vanuit Amerika naartoe is verhuisd. Ze is bang, de hitte verdraagt ze slecht en de medina’s zijn haar te druk. Daar komt verandering in wanneer een oude schoolvriendin haar opzoekt. De onverschrokken en daadkrachtige Lucy trekt Alice uit haar schulp, net als vroeger. Maar Lucy is ook dominant en bemoeizuchtig. Wanneer Alice’s man verdwijnt, begint ze aan alles te twijfelen: aan haar relatie met de ongrijpbare Lucy, aan haar besluit om naar Tanger te gaan en, uiteindelijk, aan haar verstand.

.

.

Meer info over Fata morgana

TitelFata morgana
Auteur: Christine Mangan
Genre: literatuur
Uitgever: Ambo | Anthos
Verschenen: oktober 2018
Prijs: €20,99

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Fata morgana
Tags:
, , , , , , , , , , , ,