Home > Exposeren bij Bek Boeken & Bijzonders
Exposeren bij Bek Boeken & Bijzonders
4 april
  • 4
    Shares

Exposeren
Exposeren

Huidige exposant:

 

Ton Brouwer

..

Vanaf zaterdagmiddag 13  oktober zijn de kunstwerken van Ton Brouwer te bewonderen in onze BEKroom.

.

Over Ton Brouwer

Ton Brouwer (1961) is opgegroeid in Eindhoven. Als kleine jongen had hij drie grote dromen: zwemmer, fysiotherapeut en kunstenaar worden. En hij heeft ze allemaal waar weten te maken. Als fysiotherapeut werkt hij al ruim 30 jaar in een particuliere praktijk in Breugel.

Als zwemmer won hij diverse titels in het zwembad en bij openwaterwedstrijden. Zijn grootste prestatie was in 1979 in wereldrecordtijd het kanaal Engeland-Frankrijk over zwemmen. Daarnaast ontving hij een zilveren en tweemaal een bronzen medaille bij de wereldkampioenschappen openwaterzemmen.

.

.

Als beeldend kunstenaar

Ton mag zichzelf autodidact noemen: als kleine jongen was hij altijd al aan het tekenen. Vooral portrettekenen vond hij fascinerend. Met de vele opdrachten die hij in zijn tienerjaren binnen wist te slepen, was het mogelijk goed teken- en schildermateriaal te kopen. Ook kon hij daarvoor cursussen en workshops volgen.

Na langere tijd niets met tekenen en schilderen te hebben gedaan, zat hij op vakantie uit verveling wat te schetsen. Daarmee werd zijn liefde opnieuw aangewakkerd.

Met het gedetailleerde portrettekenen en zijn analytische kijk als fysiotherapeut, is het niet verwonderlijk dat Ton realistisch tekent. Juist het detail en het licht/donker-effect zijn aspecten waarop hij nadruk legt in zijn tekeningen en schilderen. Favoriete onderwerpen om te tekenen zijn voorwerpen die je zo tegen kunt komen, in het dagelijks leven in en om het huis.

Ook tekent hij graag met inkt surrealistische onderwerpen, met een knipoog naar zijn beroep. Hij heeft met alle materialen op het gebied van tekenen en schilderen gewerkt en geëxperimenteerd. Aquarel en inkt hebben zijn voorkeur.

.

Bekijk de expositie van zaterdagmiddag 13 oktober tot donderdag 29 november

.

Zelf ook exposeren? Neem contact op met Inge Cremers via inge@bekboeken.nl
Exposeren bij Bek Boeken is gratis. De data worden in overleg bepaald en zijn afhankelijk van het aantal reserveringen dat al is gemaakt.

.

Tags:
, , , , , , , , , , ,