Home > Exposeren bij Bek Boeken & Bijzonders
Exposeren bij Bek Boeken & Bijzonders
4 april
  • 25
    Shares

Exposeren
Exposeren

Huidige exposant:

 

Meike Rijkers

..

Vanaf dinsdag 4 december zijn de kunstwerken van Meike Rijkers te bewonderen in onze BEKroom.

.

.Over Meike

Meike Rijkers (1995) is opgegroeid in Veghel, nu wonend in ’s Hertogenbosch. Vanaf een jonge leeftijd is het tekenen naar haar toegegroeid en is ze er nu een eigen bedrijf in begonnen. Naast tekenen en schilderen werkt ze in de evenementenbranche in ’s Hertogenbosch wat een perfecte combinatie is. In de avonduurtjes is ze vooral bezig met het maken van persoonlijke opdrachten en het verfijnen van haar technieken.

..
Als kunstenaar

Meike is al erg vroeg begonnen met haar interesse voor tekenen. Vanaf kleins af aan kwamen de tekeningen thuis van school en dit hield niet op tot het studeren toe. Tijdens haar middelbare schooljaren ontwikkelde Meike een stijl die hoorde bij de Japanse anime tekenstijl. Hier is haar liefde voor het figuratief tekenen ontstaan. Cartoon, anime, stripverhalen: allemaal. Langzaam aan is uit deze stijl een meer realistische kijk op kunst ontstaan. Het zorgen dat een lichaam anatomisch correct getekend werd, was het streven. En is het streven nog steeds. Dit is gegroeid tot het maken van hyperrealistische portretten.

Al zijn portretten niet het enige wat ze maakt, want na een bezoek aan het museum Boijmans van Beuningen en Rotterdam in haar middelbare schooltijd hebben landschappen haar interesse gewekt. Het liefst experimenteert ze met kleur en contrast, maar wel trouw blijvend aan het realisme.

.

.

Als tegenhanger van het jarenlange beoefenen van realisme is sinds kort een nieuwe stijl naar binnen geslopen. Abstract. Deze combinatie van figuratief en abstract werkt heel fijn samen en zorgt ervoor dat er nieuwe inzichten ontstaan in kleur en toon, wat weer toepasbaar is op het realisme.

.

.Bekijk de expositie van dinsdag 4 december tot vrijdag 11 januari

.

Zelf ook exposeren? Neem contact op met Inge Cremers via inge@bekboeken.nl
Exposeren bij Bek Boeken is gratis. De data worden in overleg bepaald en zijn afhankelijk van het aantal reserveringen dat al is gemaakt.

.

Tags:
, , , , , , , , , , ,