Home > Een verre plek vlakbij | Hayley Long (BOEKENTIP)
Een verre plek vlakbij | Hayley Long (BOEKENTIP)
8 september

Een verre plek vlakbij
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Young Adult

Een verre plek vlakbij | Hayley Long (wekelijkse boekentips)Uitgekozen omdat:

Dit is het soort verhaal dat zich helemaal in je nestelt. Net zoals Waar het licht is van Jennifer Niven, Ik geef je de zon van Jandy Nelson of The Perks of Being a Wallflower van Stephen Chbosky. Een verhaal waar je bij zit te huilen, maar soms ook om moet lachen en waar je altijd dat randje hoop aan overhoudt. Een contemporary / hedendaags boek dat zeker niet aan je collectie mag ontbreken als je houdt van mooie boeken over moeilijke emoties. Bovendien gaat het nu niet om één hoofdpersoon die ergens mee worstelt, maar om twee broers die samen (en toch apart) met verlies om proberen te gaan. Hayley Long schreef, voor ze aan YA en kinderboeken begon, vooral schoolboeken, dus ze weet op hele treffende wijze in het hoofd van de leeftijdsgroep te kruipen.

Covertekst

Op de terugweg van vakantie, raken de broers Dylan en Griff samen met hun ouders betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Van de ene op de andere dag zijnd e jongens wees, en staan ze er helemaal alleen voor. Tot een verre oom en tante zich melden en ze naar Wales verhuizen. Ondanks het grote verdriet lijkt hun leven in een wat rustiger vaarwater te komen, maar Dylan maakt zich zorgen om zijn broertje. Griff lijkt niet om te kunnen gaan met het verlies; hij praat niet en trekt zich steeds verder terug.

Maar ook Dylan heeft moeite de moed erin te houden en vlucht in zijn hoofd naar plekken waar hij gelukkig was. En nog meer dan Griff heeft hij moed nodig, want er is iets heel belangrijks waar hij mee in het reine moet zien te komen voor hij verder kan. Een hartverscheurend mooi verhaal over liefde, verdriet en hoop, met een onverwachte wending.

.

.

Meer info over Een verre plek vlakbij

TitelEen verre plek vlakbij
Auteur: Hayley Long
Genre: young adult, contemporary / hedendaags
Uitgever: HarperCollins
Verschenen: september 2018
Prijs: €15,00

.

Fijn en persoonlijk kopen:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.

online bij je boekhandel

Logo ebook
Bestel hier het ebook

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Een verre plek vlakbij
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,