Home > De theeroos | Jennifer Donnelly (BOEKENTIP)
De theeroos | Jennifer Donnelly (BOEKENTIP)
4 augustus
  • 6
    Shares

De theeroos
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

De theeroos | Jennifer Donnelly (wekelijkse boekentips)Dit is niet per se nieuw. Eigenlijk helemaal niet, maar het is nu na jaren weer opnieuw uitgegeven en het verdient een nieuw publiek. Dit is één van mijn persoonlijke favorieten (met name boek 2, dat in augustus ook gaat verschijnen, De winterroos). De perfecte mix van diepgaande personages, rijke Londense geschiedenis en die fantastische mix van romantiek en gevaar. Altijd als ik een boek zelf helemaal fantastisch vindt, kom ik (net als de meeste mensen) moeilijk uit mijn woorden om het gevoel bij het boek goed te beschrijven. Ik volsta dan ook maar met “lees, lees, léés dit boek”. Voor mensen die iets meer willen: als je houdt van Jeffrey Archers De Clifton kronieken, dan is dit een verplicht item. Of als je De theeroos boek al kent en die serie nog niet: lees, lees, léés.

Whitechapel, Londen, 1888. Een wijk van licht en schaduw, waar dieven, prostituees en dromers rondhangen. Overdag spelen kinderen in dezelfde straten waar ’s nachts moordenaars rondlopen. In deze sloppenwijk aan de Thames woont Fiona Finnegan met haar familie, vlakbij haar grote liefde Joe Bristow. Ze dromen ervan samen hun eigen winkel te openen en een nieuw leven te starten. Maar dan krijgt Joe een baan bij een prestigieuze firma, waarvan de eigenaar hem graag met zijn dochter zou zien trouwen.

Dan sterft Fiona’s vader, een vakbondsman, tijdens een verdacht ongeluk. Fiona ontdekt per ongeluk de waarheid, en is haar eigen leven niet zeker. Ze grijpt haar kleine broertje en vlucht naar Amerika, naar haar oom. Eenmaal aangekomen – dankzij de hulp van nieuwe kennis Nicholas – moet Fiona opnieuw tegenslag overwinnen: haar tante is overleden en haar oom heeft zijn kruidenierswinkel helemaal laten gaan. Met haar kenmerkende daadkracht gaat ze aan de slag om er weer een succes van te maken. Maar hoe hard het heden ook probeert haar te verleiden, het verleden is niet bereid haar te laten gaan.

.

.

Meer over De theeroos

TitelDe theeroos
Auteur: Jennifer Donnelly
Genre: literatuur
Uitgever: De Boekerij
Verschenen: augustus 2018
Prijs: €15,00

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
De theeroos
Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,