Home > De taal der doornen | Leigh Bardugo (BOEKENTIP)
De taal der doornen | Leigh Bardugo (BOEKENTIP)
12 mei

De taal der doornenAnouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Young Adult

De taal der doornen | Leigh Bardugo (wekelijkse boekentips)De taal der doornen is eindelijk verschenen! Dit boek is een absolute must voor iedereen die Leigh Bardugo’s andere series kent: De kraaien en de Grisha trilogie. Ze spelen zich allemaal af in dezelfde wereld, die leent vanuit allerlei Europese invloeden. Zo is Kerch uit De kraaien deels gebaseerd op een Nederland uit de Gouden Eeuw, en het Ravka uit de Grisha trilogie op Rusland. In Ravka zijn er dan ook flink wat sprookjes, legendes en saga die af en toe de kop opsteken in gesprekken tussen de hoofdpersonen. Zo wordt Nicolai Lantsov – een personage uit de Grisha trilogie met een cameo in De kraaien – vergeleken met “De Te Slimme Vos” (The Too-Clever Fox) door Alina Starkov.

In De taal der doornen zijn deze verzonnen sprookjes en legendes voor het eerst door auteur Leigh Bardugo opgeschreven en gebundeld uitgegeven. En een extra reden om deze companion novel te kopen en direct te lezen: het kan nooit weg om wat meer over Nicolai Lantsov te lezen. Hij wordt namelijk de hoofdpersoon in Leigh Bardugo’s nieuwe duologie over Ravka! Als je die alvast in de gaten wilt houden, de Engelse titel wordt King of Scars.

Duik in een wereld van spookstadjes, donkere, hongerige wouden en pratende dieren. Een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongen te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs. Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legenden uit de Grisha-verse schreef Leigh Bardugo dit sfeervolle boek met zes korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde, aangevuld met prachtige illustraties van Sara Kipin.

.

.

Meer over De taal der doornen

TitelDe taal der doornen
Auteur: Leigh Bardugo
Genre: young adult
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: mei 2018
Prijs: €19,99

.

 

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,