Home > De onsterfelijken | Chloe Benjamin (BOEKENTIP)
De onsterfelijken | Chloe Benjamin (BOEKENTIP)
19 januari
  • 9
    Shares

De onsterfelijken

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen we in 5 categorieën een boek dat nieuw binnen is.

.

Kinderboeken

De onsterfelijken | Chloe Benjamin (wekelijkse boekentips)

Titel: De onsterfelijken
Auteur: Chloe Benjamin
Uitgeverij: Meulenhoff
Prijs: € 19,99
.

Uitgekozen voor de voorraad omdat

… dit een echte topper gaat worden. Kijk alleen al naar die cover, zoiets moois springt er toch direct uit? Gebaseerd op deze kleuren hebben we meteen een thematafel ingericht met het boek en ons andere assortiment. Het blijkt dat we met z’n allen een voorkeur hebben voor deze kleuren, want we konden de tafel zó vullen. Maar alleen voor de cover koop je het boek natuurlijk niet, dus het is maar goed dat het verhaal er ook een uit duizenden is. De onsterfelijken is een toegankelijke literaire roman, een familiesaga die tientallen jaren en de grote gebeurtenissen uit de tijd omspant.

Het uitgangspunt van het verhaal is uniek, maar toch herkenbaar. Wat zou jij doen als je wist wanneer je ging sterven? Hier in de boekhandel hadden we direct een discussie: zou jij het überhaupt willen weten? Wij moesten direct denken aan het verhaal over een man die in zijn geboorteplaats de dood ziet. Hij schrikt zo dat hij wegvlucht naar een ander stadje, waar hij denkt dat de dood hem niet zal vinden. Daar wordt hij overvallen en vermoord. Als de dood hem komt halen vertelt die hem dat hij verbaast was hem in zijn geboortedorp te zien, gezien hij wist dat hij hem ’s avonds in deze stad zou komen halen. Wie weet zorgt het weten van je sterfdatum er wel voor dat je er juist naar toe gaat leven!

Dat is een vrij enge gedachte, en daarom is het maar goed dat we dit soort wat-als fantasieën via boeken kunnen uitleven. Zo lopen we geen enkel risico, maar kunnen we ons toch even die hoofdpersoon wanen en ons voorstellen hoe het ons leven zou beïnvloeden. Zijn boeken niet een fantastisch magisch iets?

.

Tekst op de cover

New York, 1969. De broers en zussen Gold krijgen als kind hun sterfdatum te horen van een helderziende. De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen, en alle vier proberen ze op eigen wijze het lot te bezweren. Oogappel Simon vlucht naar de westkust, op zoek naar de liefde in het San Francisco van de jaren tachtig. De dromerige Klara wordt illusionist in Las Vegas, geobsedeerd door de grens tussen werkelijkheid en fantasie. Oudste zoon Daniel zoekt naar zekerheid als legerarts in de jaren na 9/11, hopend aan het lot te kunnen ontkomen. En de serieuze Varya probeert de grens tussen de wetenschap en onsterfelijkheid te breken.

De onsterfelijken is een prachtige ode aan de onontkoombare kracht van verhalen en familiebanden.

.

Koop online via je lokale boekhandel


Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor gratis afhalen in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
De onsterfelijken
Tags:
, , , , , , , , , , , ,