Home > De nachtlantaarn | Lisa Thompson (BOEKENTIP)
De nachtlantaarn | Lisa Thompson (BOEKENTIP)
12 mei

De nachtlantaarn
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboeken

De nachtlantaarn | Lisa Thompson (wekelijkse boekentips)Eerder werd De goudvisjongen van Lisa Thompson al in Nederland uitgegeven, een kinderboek over een jongen met steeds erger wordende OCD, die vanuit zijn raam naar de hele buurt kan kijken. Als een kleine peuter verdwijnt, heeft hij de meeste kans om iets belangrijks gezien te hebben. Lisa Thompson weet heel goed in de huid van haar hoofdpersoon te kruipen, en je te laten zien waarom diegene de dingen beleeft zoals hij/zij ze beleeft. Ook in De nachtlantaarn komen deze fijne elementen terug. Een spannend mysterie, en een emotioneel probleem. En dat alles verpakt in een lekkere, luchtige leesstijl zodat het nergens te zwaar wordt.

Midden in de nacht vluchten Nathan en zijn moeder het huis uit. Ze nemen hun intrek in een klein en verlaten huisje midden in een bos. Wanneer zijn moeder boodschappen gaat doen en niet terug komt, blijft Nathan achter. Bang en alleen vraagt hij zich af wat er aan de hand is. Waar blijft zijn moeder? Zal Gary, de man voor wie ze zijn gevlucht, haar hebben gevonden? Troost komt uit een onverwachte hoek – een mysterieus meisje dat raadsels uit het verleden wil oplossen en een oude, verloren gewaande vriend houden Nathan gezelschap. Zal hij met hun hulp zijn moeder terugvinden en zijn grootste angst onder ogen durven zien?

.

.

Meer over De nachtlantaarn

TitelDe nachtlantaarn
Auteur: Lisa Thompson
Genre: kinderboeken, 10-12 jaar
Uitgever: Meis & Maas
Verschenen: april 2018
Prijs: €17,50

.

 

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,