Home > De macht | Naomi Alderman (BOEKENTIP)
De macht | Naomi Alderman (BOEKENTIP)
10 februari

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

De macht | Naomi Alderman (wekelijkse boekentips)De macht is een boek waar mensen het over vijftig jaar nog over zullen hebben. Sterker nog, het zal verplicht op de leeslijst staan op middelbare scholen. Het biedt een fantastisch uitgangspunt voor gesprekken over gelijkheid tussen de seksen en elke Margaret Atwood-fan zal het diréct verslinden. Het boek verscheen in het Engels net voordat de #metoo-controverse uitbarstte en bewijst daarmee ongelofelijk actueel te zijn. Maar niet alleen dat: het leest ook nog eens heel lekker weg. Je hoort het goed – een maatschappelijk geëngageerd boek, goed geschreven literatuur, en je leest het ook nog eens in één ruk uit? Zoals ik zeg: zo’n boek kom je niet vaak tegen. De macht is een aanrader voor iedereen die voor de hype uit wil blijven en straks kan zeggen: “Ja natuurlijk, die heb ik allang ontdekt!” Genieten, dit boek. Van begin tot eind.

De macht begint met een briefwisseling die al meteen duidelijk maakt waar we staan. De rollen van het seksisme zijn omgedraaid, en het zijn de vrouwen die als heer en meester bovenaan de voedselketen staan. Wat mannen nu zeggen, zeggen vrouwen in De macht, en het valt meteen op. Een mannelijke schrijver heeft een boek geschreven over de oorsprong van deze rolverwisseling (wat het verhaal zelf is). Het is het resultaat van zijn onderzoek, maar in romanvorm geschreven zodat het toegankelijk is voor het grote publiek. De vrouwelijke uitgeefster vindt het wel interessant, zo’n “wereld geleid door mannen”. Wat volgt is een verhaal waarin vrouwen ontdekken dat ze de kracht bezitten. Met de minste vingerbeweging kunnen ze folterende pijnen veroorzaken, en zelfs doden. Ineens beseft iedere man op aarde dat hij de macht niet meer in handen heeft. De dag van de meisjes is aangebroken – maar waar houdt het op?

.

Meer over De macht

Titel: De macht
Auteur: Naomi Alderman
Genre: literatuur
Nederlandse uitgever: Atlas Contact
Datum van verschijnen: februari 2018
Prijs: €21,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,