Home > De hemel verslinden | Paolo Giordano (BOEKENTIP)
De hemel verslinden | Paolo Giordano (BOEKENTIP)
3 november

De hemel verslinden
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Literatuur

De hemel verslinden | Paolo Giordano (wekelijkse boekentips)Paolo Giordano is zeker geen onbekende meer. Zijn De eenzaamheid van priemgetallen verkoopt nog steeds, hoewel het al tien jaar geleden verscheen. Daarna verschenen er nog twee boeken, maar het is intussen alweer vier jaar geleden sinds we met een nieuw boek van deze Italiaanse schrijver verwend werden. Nu is er dan eindelijk De hemel verslinden.

De boeken van Paolo Giordano kenmerken zich door zijn focus op het menselijk contact, gebeurtenissen in het verleden die de hoofdpersonen tekenen en die ondanks dat toch nader tot elkaar proberen te komen. Dat is in De hemel verslinden niet anders, en alleen al daarom zal het weer genieten worden van zijn nieuwste roman. Ben je op zoek naar mooie literatuur, een diepe onderdompeling in de menselijke psyche, en een ijzersterk plot? Dan mag je dit boek echt niet missen.

Covertekst

Teresa verruilt iedere zomervakantie samen met haar vader hun woning in het drukke Turijn voor het huis van haar jeugd op het Italiaanse platteland. Het zijn saaie, bloedhete vakanties, totdat ze op een dag drie jongens bespiedt die naakt in het zwembad zwemmen. Nicola, Tommaso en de zonderlinge maar charismatische Bern. Ze zullen Teresa’s leven voor altijd tekenen. De drie halfbroers worden samen opgevoed door Nicola’s religieuze ouders en hebben een complexe en intieme band.

Maar Teresa zal snel ontdekken dat niets is wat het lijkt en haar idyllische zomers, die ze steeds vaker met Bern doorbrengt, komen tot een abrupt einde. De jongens worden volwassen en hun vriendschap wordt tot het uiterste getest door hun tegenstrijdige visies op de wereld en hun conflicterende overtuigingen.

.

.

Meer info over De hemel verslinden

TitelDe hemel verslinden
Auteur: Paolo Giordano
Genre: literatuur
Uitgever: De Bezige Bij
Verschenen: oktober 2018
Prijs: €24,99

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
De hemel verslinden
Tags:
, , , , , , , , , , , ,