Home > De gevangen koningin (Iskari #2) | Kristen Ciccarelli
De gevangen koningin (Iskari #2) | Kristen Ciccarelli
3 november
  • 7
    Shares

De gevangen koningin (Iskari #2)
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Young Adult

De gevangen koningin (Iskari #2) | Kristen Ciccarelli (wekelijkse boekentips)Kristen Ciccarelli werd bekend in Nederland dankzij haar debuut De laatste Namsara, het eerste deel in de Iskari-serie. Daarin stonden draken centraal, en brak uitgeverij Blossom Books meteen een lans voor de terugkeer naar traditionele, epische fantasy. Alleen dan in een nieuw YA jasje. Kristen Ciccarelli schreef het boek dan ook uit haar liefde voor avontuur, forten bouwen, draken en meisjes met supercoole wapens. Dat vind je allemaal terug in de Iskari-serie: een fantasy-avontuur waar je je hart aan op kunt halen.

De boeken uit de serie zijn los van elkaar te lezen, want in De gevangen koningin staat een hoofdpersoon centraal die in boek 1 slechts een bijpersonage was. Een compleet nieuw verhaal dus, in de wereld van Iskari. Ook het plot is fris en nieuw, zodat lezers die nog niet bekend zijn met De laatste Namsara prima De gevangen koningin als eerste kunnen lezen. Maar laten we wel wezen: deze boeken wil je allebei in je verzameling. Al was het alleen maar om de unieke cover art.

Covertekst

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.

Roa komt uit het struikland, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken. Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.

Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten. Een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken. Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

.

.

Meer info over De gevangen koningin (Iskari #2)

TitelDe gevangen koningin (Iskari #2)
Auteur: Kristen Ciccarelli
Genre: young adult, fantasy
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: oktober 2018
Prijs: €19,99

.

Koop online bij ons:

Logo papieren boek
Bestel hier het boek

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
De gevangen koningin
Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,