Home > BOEKENTIP: De zes freules | Laura Thompson
BOEKENTIP: De zes freules | Laura Thompson
11 augustus

.

.

 

Non Fictie

De zes freulesDe zes freules is een buitengewone familiekroniek over de zussen Mitford: zes stuks maar liefst, en allemaal hebben ze bewogen levens geleid die niet verder uit elkaar hadden kunnen liggen. Elk van hen joeg haar eigen droom achterna, en dat maakt deze biografie afwisselend leesvoer. Met een fotokatern in het midden en een stamboom voorin. En achterin lezen we dan ook nog even kort hoe het met ieder van hen afliep. Heerlijk wanneer je zoiets niet zelf op hoeft te zoeken! De zes freules is een echte aanrader, ook voor mensen die gewoonlijk niet snel een biografie op zouden pakken. Het leest heerlijk weg, en met zulke interessante levens kun je niet anders dan erin duiken.

De zes dochters van de steenrijke David Mitford (Lord Redesdale) groeiden op in het interbellum. Ze waren voorbestemd voor goede huwelijken en een makkelijk leven, maar zo liep het natuurlijk niet. Nancy kreeg de interpunctie nooit onder de knie, maar was een rasverteller en haar romans werden bestsellers in de jaren ’40. De blauwogige Pamela werd boerin en waakte moederlijk over haar kuikens. Diana was de begeerlijkste vrouw van haar generatie, maar ze verliet miljonair Bryan Guinness voor de Britse fascistenleider Oswald Mosely. Unity was een vurig bewonderaar van de nazi’s. Ze werd gezelschapsdame van Hitler en schoot zichzelf door het hoofd toen Engeland de oorlog verklaarde aan Duitsland. Jessica was communist, liep weg met de (volgens geruchten) bastaardzoon van Churchill en vertrok naar Amerika. Alleen Deborah voldeed aan de verwachtingen: ze werd hertogin van Devonshire. Haar enige ondeugd was dat ze van Elvis Presley hield.

.

Titel: De zes freules
Auteur: Laura Thompson
Genre: non fictie, biografie, familiegeschiedenis
Nederlandse uitgever: Omniboek
Datum van verschijnen: augustus 2017
Prijs: €24,99

.

Bestellen / reserveren

   

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

Tags:
, , , , , , , , , , , , ,