Home > BOEKENTIP: Het wonderkabinet | Brian Selznick
BOEKENTIP: Het wonderkabinet | Brian Selznick
2 december

.

.

 

Kinderboeken

Op 7 december gaat het tweede verfilmde boek van Brian Selznick in première, en dat is reden genoeg om het boek in een nieuw, feestelijk jasje te steken. Én om het opnieuw onder de aandacht te brengen! Brian Selznick is een auteur die verplicht op elke boekenplank zou moeten staan, en dat ouders van hun kinderen moeten lenen. Fans van John Boyne zullen Het wonderkabinet  (en Hugo trouwens ook) echt prachtig gaan vinden. Een boek dat we misschien een kinderboek noemen, maar dat net zoals Alice in Wonderland voor alle leeftijden is. Hier in Veghel is Hugo helaas nooit echt doorgebroken – eeuwig zonde, maar iets dat we kunnen verhelpen met Het wonderkabinet! Het boek wordt verteld door twee hoofdpersonen, waarbij de een tekst gebruikt, en de ander beeld. Het resultaat is een onweerstaanbaar mooi boek met een prachtig verhaal. En het heeft een enorme aanbeveling van ons!

Ben en Rose verlangen beiden stiekem naar een ander leven. Ben verlangt naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Rose droomt over een mysterieuze actrice, van wie ze het leven bijhoudt in haar schetsboek. Wanneer Ben tot een wonderbaarlijke ontdekking komt in de kamer van zijn moeder, en Rose een verleidelijke krantenkop leest, gaan de kinderen er in hun eentje op uit om te zoeken naar wat ze missen. Het verhaal van Ben is geschreven, terwijl het verhaal van Rose in beelden is getekend. Je zult je verwonderen en verbazen bij het omslaan van elke pagina. Bovenal over de bijzondere manier waarop de paden van Rose en Ben elkaar zullen kruisen in een magisch New York.

.

Titel: Het wonderkabinet
Auteur: Brian Selznick
Genre: kinderboeken, 10-12 (maar eigen alle leeftijden)
Nederlandse uitgever: Van Goor
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €15,00

.

Bestellen / reserveren

   

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , ,