Home > BOEKENTIP: De sekte | Mariette Lindstein
BOEKENTIP: De sekte | Mariette Lindstein
16 september

.

.

 

Thriller

De sekteToetreden is verleidelijk. Ontsnappen is onmogelijk. Tot zo’n tagline voel je je als thrillerlezer direct aangetrokken. Mariette Lindstein is de nieuwe Zweedse ontdekking, met een vleugje Amerika. Zelf raakte ze op 19-jarige leeftijd betrokken bij de Scientologybeweging, waar ze meer dan twintig jaar werkte en razendsnel opklom. In 2004 wist ze te ontsnappen, en woont nu met haar man (ook voormalig lid) weer in Zweden. Haar boek De sekte gaat niet specifiek over Scientology, maar toch voel je in alles dat de auteur uit haar eigen ervaringen geput heeft om een heftige thriller neer te zetten. De onderhuidse dreiging is voelbaar in elke pagina van De sekte, en dat maakt het bijna autobiografisch.

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een new-agebeweging gesetteld. De charismatische leider, Franz Oswald, heeft de doctrine ViaTerra ontwikkeld. Deze oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op beroemdheden en vooraanstaande politici. Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra en het inspirerende levensverhaal van Oswald. Ze weet nog niet goed wat ze met haar leven wil, maar als Oswald haar een baan aanbied, accepteert ze deze. Al gauw ontdekt ze welke enorme opofferingen van haar verwacht worden. En wanneer de idyllische zomer ten einde komt, en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt ze zich af of ViaTerra wel zo nobel is als ze had gedacht. Ook ontdekt ze dat er een groot verschil is tussen het publieke imago van Oswald en zijn echte intenties. Er lijkt echter geen weg terug naar haar voormalige leven. Want niemand heeft ViaTerra ooit verlaten.

.

Titel: De sekte
Auteur: Mariette Lindstein
Genre: thriller
Nederlandse uitgever: AW Bruna
Datum van verschijnen: september 2017
Prijs: €19,99

.

Bestellen / reserveren

   

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

Tags:
, , , , , , , , , , , ,