Home > BOEKENTIP: Robots, aliens & popcorn – George van Hal
BOEKENTIP: Robots, aliens & popcorn – George van Hal
14 juli

Elke maandag verschijnt bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS een boekentip in 5 verschillende categorieën: Literatuur, Spanning, Young Adult, Non-Fictie en Kinderboeken. Voor iedereen die op de hoogte gehouden wil worden van elk genre, elke week!

Non-fictie

Robotsaliens

Er bestaat zijn fantastisch schema’s waarin wordt vergeleken wanneer een uitvinding voor het eerst genoemd is in boeken/films, en wanneer het daadwerkelijk uitgevonden is (we wachten nog steeds op bevestiging voor een werkend hoover board. Het is nu echt 2015!). Het verschil is in sommige gevallen behoorlijk groot. Denk aan alle series die nu spelen met het idee van supercomputers, robots, AI’s (*kuch*Skynet*kuch*), en hoe we dat soort thema’s veilig kunnen uitzoeken omdat het een kwestie van vele jaren zal zijn voor we er echt mee geconfronteerd worden.

Maar is dat zo? Dit fantastische boek onderzoekt de werkelijke wetenschap en technologie achter de duizelingwekkende scenario’s van Hollywood. Zullen we ooit naar andere sterrenstelsels reizen? Bestaat een parallel universum waarin je een heel ander persoon bent (of met een afstandsbediening doorheen kan sliden)? Als je net als ik gek bent van alles dat hiermee te maken heeft, lees dit boek. Want de toekomst is allang begonnen! George van Hal is sterrenkundige en redacteur, dus je weet dat dit een goed geschreven én goed onderbouwd boek is. Wat wil je nog meer, science geeks & future freaks?

Titel: Robots, aliens & popcorn: wetenschap op het witte doek
Auteur: George van Hal
Genre: non-fictie
Nederlandse uitgever: Atlas Contact
Datum van verschijnen: mei 2015
Prijs: €24,99

Bestel hier Robots, aliens & popcorn in onze webshop! (voor 23:00 uur besteld, morgen in huis)

De wekelijkse boekentip wordt verzorgd door Anouk van der Zee. Zij is assistent bedrijfsleider en hoofd inkoop boeken bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS.

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , ,