Home > BOEKENTIP: Paniek in Egypte | Camille Gautier
BOEKENTIP: Paniek in Egypte | Camille Gautier
10 juni

.

.

Kinderboek

Paniek in EgyptePaniek in Egypte is een boek waar ik als kind van zou hebben gedroomd! Dus nu zetten we het dan ook meteen in de boekentips, want we gaan het werkelijk aan iedereen aanraden. Een fantastisch boek op groot formaat dat perfect past bij alle liefhebbers van het oude Egypte, van mysteriën, van puzzels, en van moordcomplotten. Het boek is in feite een spel, en jij bent degene die het raadsel op kan lossen. En tegelijkertijd leer je ook nog eens ontzettend veel over deze periode: het is een echte win-win situatie.

In Thebe, in het jaar 1255 vóór Christus (ja, zo lang geleden is het al), wordt Farao Ramses II bedreigd door een vreselijk en dodelijk complot. Om dat te stoppen mag je geen minuut verliezen: haast je door de straten van de stad, verzamel aanwijzingen op de pagina’s, los de raadsels op die je onderweg tegenkomt en vooral… ontmasker de schuldige. Het is aan jou om Ramses II te redden!

Je krijgt enorm veel informatie: nadat je je personage hebt uitgekozen, wordt je door het verhaal heen geleid. Er staan ook handige stukjes uitleg bij over hoe het er vroeger aan toe ging, en er zitten tabbladen in het boek zodat je snel naar een bepaald deel van de stad terug kunt keren. Zo kun je die ene aanwijzing toch nog eens overdenken. Zie het als een computerspel, maar dan op papier en in een boek. Het kan al voorgelezen worden aan jonge kinderen, maar vanaf een jaar of 7-8 wordt het echt leuk. Dan kun je zelf lezen en alles uitvogelen.

.

Titel: Paniek in Egypte | 1 complot, 4 verdachten
Auteur: Camille Gautier
Genre: kinderboek, non-fictie doeboek
Nederlandse uitgever: Davidsfonds
Datum van verschijnen: juni 2017
Prijs: €15,99

.

Bestellen / reserveren

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

.

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,