Home > BOEKENTIP: Nimmernacht | Jay Kristoff
BOEKENTIP: Nimmernacht | Jay Kristoff
10 november

.

.

 

Young Adult

NimmernachtNimmernacht van Jay Kristoff is een grensgeval tussen YA en volwassen fantasy, niet alleen in het taalgebruik en zijn omvang, maar vooral omdat het ook door beide doelgroepen met veel plezier gelezen wordt. In de winkel ligt hij dan ook op beide plaatsen, want ik raad hem echt aan iedereen aan. Jay Kristoff staat bij mij bekend als co-auteur van het uitstekende (maar helaas niet vertaalde) IlluminaeGemina en aankomend slotstuk Obsidio. Ook die boeken zijn echte aanraders, en het is dan ook hoog tijd dat Jay Kristoff geïntroduceerd wordt in Nederland! Nimmernacht is razend populair in het buitenland, en zijn boeken zijn al in 30 landen vertaald. Jay Kristoff is een Australische auteur, en gelooft volgens zijn Goodreads biografie niet in happy endings. Wees dus maar vast voorbereid.

Mia Corvere is de dochter van een geexecuteerde landverrader, en heeft zijn mislukte rebellie nauwelijks weten te overleven. Als tienjarige verschuilt ze zich in een stad gebouwd van de beenderen van een dode god, opgejaagd door de Senaat en haar vaders vroegere vrienden. Haar gave om met schaduwen te communiceren brengt haar naar de deur van een gepensioneerde moordenaar, en een toekomst die ze zich nooit voorgesteld had. Maar als ze zich op zestienjarige leeftijd echt zal willen wreken, zal ze de beste moeten worden. Aangenomen door de Rode Kerk, moet ze zich onderscheiden van de andere leerlingen – stuk voor stuk huurmoordenaars in opleiding. De Rode Kerk is een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs leraren het op hen voorzien hebben. Maar Mia heeft altijd haar schaduwen nog.

.

Titel: Nimmernacht
Auteur: Jay Kristoff
Genre: young adult, fantasy
Nederlandse uitgever: Luitingh Sijthoff
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €24,99

.

Bestellen / reserveren

   

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

Tags:
, , , , , , , , , , ,