Home > BOEKENTIP: Niemands meisje | Lydia Rood
BOEKENTIP: Niemands meisje | Lydia Rood
6 januari

.

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat nieuw bij ons binnen gekomen is.

.

Kinderboek

niemands meisje wekelijkse boekentipsLydia Rood heeft al meer dan 80 kinderboeken op haar naam staan (en ook een paar voor volwassenen). Ze schrijft ze ook echt voor elke leeftijdscategorie: tussen haar boeken vindt je voorleesverhalen, maar ook YA titels voor de 13-15 leeftijd. Zoals Niemands meisje, het nieuwste boek van haar hand. Omdat het verhaal is opgebouwd uit interviews met hoofdpersoon Liesbeth, doorspekt met dagboekfragmenten, is het een overzichtelijk verhaal. Het is dan ook écht een tip voor je leeslijst: het is van een Nederlandse auteur, en het leest als een trein. Ook voor jongeren die wat minder graag lezen is dit boek heerlijk door te komen. Veel witregels op de bladspiegel (door de interviewstijl), geen enorme lappen tekst.

Niemands meisje is spannend opgebouwd – je komt er gaandeweg achter wat er precies is gebeurd, en waarom Liesbeth in haar situatie belandt is. Als ik het zou moeten vergelijken, dan zou ik 13 reasons why noemen. Er is iets ernstigs aan de hand, en er wordt achteraf verteld hoe het allemaal zo gekomen is. Liesbeth is opgenomen. Waarom? Wat is er met haar aan de hand? En wat is er gebeurd op Valentijnsdag? In Liesbeths verhaal ontdek je het meisje achter de gebeurtenis, en dat alles niet helemaal is zoals het lijkt. “Maar niemand vraagt aan mij waaróm ik schreeuw. Hoe het gekomen is.” Gelukkig voor Liesbeth luistert haar therapeut wel, en zo komen ook wij als lezers erachter.

.

Titel: Niemands meisje
Auteur: Lydia Rood
Genre: kinderboek, 13-15 jaar
Nederlandse uitgever: Leopold
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €14,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , ,