Home > BOEKENTIP: Moord in de Oriënt Express | Agatha Christie
BOEKENTIP: Moord in de Oriënt Express | Agatha Christie
6 januari

.

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat nieuw bij ons binnen gekomen is.

.

Thriller

agatha christie wekelijkse boekentipsLaat ik het zo zeggen: het is niet gemakkelijk boekentips te maken in de eerste week van het nieuwe jaar. Dan komen er namelijk geen boeken uit. Maar omdat de verfilming van dit boek op het moment in de bioscoop draait, is het geoorloofd om een van de oude favorieten weer naar voren te halen. En, eerlijk is eerlijk, deze editie hééft een nieuwe cover. Bovendien verdient Moord in de Oriënt Expres het elke dag wel om genoemd te worden in een boekentip. Agatha Christie is de allerbeste detectiveschrijfster van wie ik ooit iets heb gelezen.

Het plot van haar boeken is zo opgezet dat iedere verdachte wel op de een of andere manier te maken heeft met de gepleegde moord, en ze hebben allemaal iets op hun kerfstok. Je weet daarom nooit wie het gedaan heeft tot het onthuld wordt (of je moet een meester in deductie zijn zoals Poirot), en je kunt ze eindeloos herlezen omdat je je nooit herinnert wie wat nou precies heeft gedaan.

Als Hercule Poirot vanuit Istanbul met de Oriënt-Expres naar Engeland terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw. De volgende ochtend blijkt één van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Poirot vindt bij het ondervragen van zijn medepassagiers zoveel tegenstrijdige aanwijzingen, dat hij algauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden.

.

Titel: Moord in de Oriënt-Expres
Auteur: Agatha Christie
Genre: thriller
Nederlandse uitgever: The House of Books
Datum van verschijnen: september 2017
Prijs: €12,50

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , ,