Home > BOEKENTIP: Lied der Revolutie | Russell Shorto
BOEKENTIP: Lied der Revolutie | Russell Shorto
2 december

.

.

 

Non Fictie

De auteur van bestsellers Amsterdam en Nieuw Amsterdam (over het ontstaan van New York) is terug met een nieuw boek! Russell Shorto duikt met Lied der Revolutie. zoals we dat van hem gewend zijn, in de Amerikaanse geschiedenis. En hij doet het goed, want ook dit wordt ongetwijfeld weer een grote hit. Niet alleen onder de geschiedenisfans, of sociologisch onderlegde lezers die nieuwsgierig zijn naar het Amerika van toen en nu, maar ook voor de geïnteresseerde leek. Russell Shorto schrijft toegankelijk, pakkend en weet het verleden altijd op een subtiele maar indringende manier met het heden te verbinden. Juist nu, nu Trump’s Amerika zo onder vuur ligt en we ons opnieuw afvragen waar de grenzen van vrijheid liggen, is Lied der Revolutie een zeer relevant en actueel boek.

Historicus Russell Shorto kijkt terug op de periode waarin de grondprincipes van de Amerikaanse natie werden gevormd: de Amerikaanse Revolutie (1765-1783). Op basis van vele bronnen, waaronder enkele die pas onlangs werden ontdekt, verweeft hij de levens van zes Amerikanen tot een prachtig verhaal. De lezer maakt kennis met een oorspronkelijke inwoner van Amerika, een Britse aristocraat en de eerste president, George Washington. Alle drie speelden een belangrijke rol in de strijd. Ook drie burgers, die even heldhaftig streden om vrijheid voor zichzelf te eisen, komen aan bod. Een gewone vrouw, een slaaf en een schoenmaker. Russell Shorto laat zien dat de Revolutie over de betekenis van individuele vrijheid ging: een filosofisch idee dat de drijvende kracht werd achter de Onafhankelijkheidsoorlog.

En omdat Russell Shorto een plekje in zijn hart heeft voor ons Nederlanders: een speciaal voorwoord in onze editie!

.

Titel: Lied der Revolutie
Auteur: Russell Shorto
Genre: non fictie, geschiedenis
Nederlandse uitgever: Ambo | Anthos
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €29,99

.

Bestellen / reserveren

   

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,