Home > BOEKENTIP: De lagere school | Wim Daniels
BOEKENTIP: De lagere school | Wim Daniels
7 oktober

.

.

 

Non Fictie

De lagere schoolDe naam Wim Daniels staat op zichzelf al garant voor interessante boeken die je graag als collectie in huis wilt halen, en De lagere school is een absolute must-read die daar als pronkstuk bij komt. Leuk voor iedereen die ooit op de lagere school heeft gezeten, en dat zijn we gelukkig allemaal! Wim Daniels schetst in zijn nieuwste boek het wel en wee van de lagere school in de twintigste eeuw – wat gebeurde er toen, en wat was er anders in vergelijk met nu? We zullen vast verklappen dat dat echt heel veel is: De lagere school is een feest van herkenning vol “och ja!” en “weet je nog toen”. Terug naar de tijd waarin gedrag, vlijt en netheid de heilige drie-eenheid op het schoolrapport was. Uiteraard is dit boek met foto’s geïllustreerd.

De lagere school van vroeger was een totaal andere school dan de basisschool van nu. Uiteraard zonder moderniteiten als de computer, het digibord en leerlingvolgsysteem. En ook zonder tienminutengesprekken, plusklassen, remedial teaching en uitvoerig toetsen. De leerlingen van toen hadden te maken met en onderwijzer(es) die een vanzelfsprekend gezag en autonomie had, zowel voor de kinderen als hun ouders. Aan de lagere school van vroeger kleeft ook het beeld van de schooltandarts, het schoolsparen, schoolmelk, de kroontjespen, inzamelen van zilverpapier, ouderwetse schoolreisjes naar de speeltuin, de handwerklessen (alleen voor meisjes!) en meer. Het komt allemaal aan bod in De lagere school.

.

Titel: De lagere school
Auteur: Wim Daniels
Genre: non fictie, geschiedenis, Nederlandse geschiedenis
Nederlandse uitgever: Prometheus
Datum van verschijnen: oktober 2017
Prijs: €19,99

.

Bestellen / reserveren

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , ,