Home > BOEKENTIP: De kunst van het snijden | Lindsey Fitzharris
BOEKENTIP: De kunst van het snijden | Lindsey Fitzharris
6 januari

.

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat nieuw bij ons binnen gekomen is.

.

Non Fictie

kunst van het snijden wekelijkse boekentipsDit is het enige boek in de boekentips van deze week dat ook echt déze eerste week van januari verschenen is. De kunst van het snijden verhaalt over “de bloederige, huiveringwekkende horrorwereld van de 19-eeuwse geneeskunde”. Dat is het soort zin dat onmogelijk te weerstaan is! Vanuit mijn eigen liefde voor de geschiedenis van iets dat we nu als vanzelfsprekend aannemen, heb ik dit boek ingekocht. Om weer met jullie te delen. De 19e eeuw was medisch gezien een andere wereld. Tot Joseph Lister, die aan de wieg stond van onze moderne geneeskunde. De kunst van het snijden speelt zich af op dit – nu bijna onvoorstelbare – kantelpunt: van de dodenhuizen en spektakelshows naar steriele ziekenhuizen en grote sprongen in ons kunnen.

 

In de 19e eeuw waren operaties levensgevaarlijk. Chirurgen werden niet geroemd om hun zorgvuldigheid, maar om hun snelheid en brute kracht. Hygiëne werd gezien als een luxe. In anatomische theaters voerden de medische heren spektakelshows op voor publiek, waarin onverdoofde patiënten het uitschreeuwden van de pijn. Als een patiënt de operatie overleefde, was het gevaar nog lang niet geweken. Infecties doodden een grote groep alsnog, omdat niemand het belang besefte van handen wassen. Waar de specialisten geen idee hadden hoe infecties ontstonden en zich verspreidden, loste jonge chirurg Joseph Lister het raadsel op.

.

Titel: De kunst van het snijden
Auteur: Lindsey FitzHarris
Genre: non fictie, (medische) geschiedenis
Nederlandse uitgever: Spectrum
Datum van verschijnen: januari 2017
Prijs: €24,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

.

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,